Welke vooropleiding heb je nodig om aan deze opleiding te beginnen? Wat is de toelatingsprocedure? En welke mogelijkheden zijn er als ik niet helemaal voldoe aan de eisen?

Havo, vwo of mbo?

HAVO

• Cultuur en maatschappij
  • Economie en maatschappij
  • Natuur en gezondheid
  • Natuur en techniek

VWO

• Cultuur en maatschappij
  • Economie en maatschappij
  • Natuur en gezondheid
  • Natuur en techniek

MBO

Niveau 4. Kijk ook naar het Young Professionals Traject, daarmee kun je kennismaken met de werkwijze van de HAS en hbo-vaardigheden trainen.

Meer informatie over het Young Professionals traject

In 3 stappen

1. Bezoek een open dag en/of proefstudeerdag
    Tijdens een open dag of proefstudeerdag proef je de sfeer op HAS Hogeschool en ontmoet je studenten en docenten.
  2. Meld je aan via www.studielink.nl
    Ga naar www.studielink.nl en kies hier voor Healthy Living, vestiging Venlo. Je moet voor 1 mei 2020 aangemeld zijn om toegangsrecht te krijgen (als je aan de toelatingseisen voldoet). Na 1 mei gelden andere regels.
  3. Laat een studiekeuzecheck doen
    Het maken van een juiste studiekeuze is belangrijk. Voor de opleiding Healthy Living is de studiekeuzecheck verplicht. Deze bestaat uit het invullen van een motivatieformulier en het deelnemen aan een proefstudeer- of meeloopdag.

Heb je vragen of opmerkingen, neem dan contact op met de studieadviseur Ryanne Wijnhoven via ry.wijnhoven@has.nl of bel 088 - 890 30 78.

Voldoe je niet aan deze eisen?

Overige instroom

Volg je nu HAVO/VWO maar heb je niet het juiste profiel?

Dan is er de mogelijkheid om bepaalde vakken bij te spijkeren. Klik hier voor meer informatie over de deficiëntiecursussen.

Volg je nu een mbo-opleiding?

Vanuit de opleiding wordt sterk aanbevolen om het Young Professionals Traject (=MBO-HAS-traject) te volgen, zodat je alvast kunt kennismaken met de werkwijze van de HAS en hbo-vaardigheden kunt trainen. Klik hier voor meer informatie over het Young Professionals traject.

Beschik je over een niet-Nederlands diploma?

International Office behandelt de aanmeldingen van studenten met een niet-Nederlandse vooropleiding die zich willen inschrijven voor een Nederlandstalig hbo bachelor programma.

Verder moet je voldoen aan de volgende taaleis:
- NT2-certificaat Nederlands,
- óf
- bewijs dat je in Nederland hebt gestudeerd tot 3 HAVO / 3 VWO

Heb je vragen over deze aanmeldprocedure? Neem dan contact op met International Office: international@has.nl

21+ toets

Indien je niet de juiste vooropleiding hebt om te worden toegelaten én je bent 21 jaar of ouder (bij de start van het studiejaar d.w.z. 1 september) dan kun je je beroepen op de 21+ toets.

Bel of e-mail de studieadviseur

Vragen over toelating

Ryanne Wijnhoven