Veel gestelde vragen

Ik twijfel tussen een aantal opleidingen, wat kan ik doen?

Je kunt een aantal dingen doen om jezelf nóg beter te oriënteren op een studie. Bezoek bijvoorbeeld een open dag van HAS Hogeschool. Tijdens een open dag ontmoet je docenten en studenten van de hbo-opleiding Healthy Living.

Wil je écht ervaren wat de studie Healthy Living inhoudt? Kom dan een dagje proefstuderen! Tijdens een proefstudeerdag bij de hbo-opleiding Healthy Living neem je samen met andere toekomstige studenten deel aan een speciaal programma. Gedurende deze dag kun je al je vragen stellen aan docenten en studenten van de opleiding.

Zit je met specifieke vragen over de inhoud van de opleiding of bijvoorbeeld toelatingseisen? Neem dan contact op met Ryanne Wijnhoven. Zij is studieadviseur van de hbo-opleiding Healthy Living en kan al jouw vragen beantwoorden.

Tip! De hbo-opleiding Healthy Living in Venlo heeft een eigen Instagram pagina met allerlei leuke foto’s en artikelen!

Hoeveel college-uren/contacturen heb je per week bij de opleiding Healthy Living?

Het aantal contacturen bij de hbo-opleiding Healthy Living ligt tussen de 15 - 20 uur per week. Daarnaast kun je ongeveer 20 - 25 uur zelfstudie verwachten.

Hoe groot zijn de groepen/klassen bij de opleiding Healthy Living?

De grootte van de groepen/klassen is afhankelijk van de soort les. Tijdens een hoorcollege volg je samen met ongeveer 25 andere studenten de les. Projectgroepen bestaan uit kleine groepjes van ongeveer 4 personen.

Hoe is het contact met de docenten bij de opleiding Healthy Living?

Studenten van de hbo opleiding ervaren het contact met de docenten als prettig en informeel. De deur staat altijd open zodat je vragen kunt stellen of binnen kunt lopen voor een praatje. Daarnaast kun je altijd mailen of na de les napraten.

Hoeveel uur per week moet je gemiddeld studeren?

Naast ongeveer 15 tot 20 contacturen per week, kun je nog 20 tot 25 uur zelfstudie verwachten. Tijdens de zelfstudie werk je zelfstandig of in (project)groepen aan opdrachten uit of studeer je bijvoorbeeld voor een tentamen/proefwerk. Totaal is de studiebelasting voor de hbo-opleiding Healthy Living te vergelijken met een fulltime werkweek.

Hoeveel studenten zitten er gemiddeld in het eerste jaar?

Healthy Living is een nieuwe opleiding die in september 2019 gestart. Dit jaar zijn we gestart met 30 studenten. We verwachten dat het aantal studenten dat in september 2020 start hoger is.

Hoe wordt er getoets?

Dit is verschillend per vak/les. Soms sluit je een vak af met een tentamen/proefwerk, maar dit kan bijvoorbeeld ook een eindpresentatie zijn. Bij een ander vak lever je aan het eind van de periode een aantal opdrachten in.

In welke beroepen komen de meeste studenten terecht na de opleiding Healthy Living?

Met de hbo-opleiding Healthy Living kun je na je studie alle kanten op. Enkele voorbeelden van beroepen zijn conceptontwikkelaar, leefstijlcoach, ontwerper gezonde leefomgeving, zelfstandige ondernemer.

Wat is je titel als je afgestudeerd bent aan de opleiding Healthy Living?

Na de hbo-opleiding Healthy Living mag je de titel Bachelor of Science (BSc) oftewel ingenieur (ing.) gebruiken.

Is er een studievereniging verbonden aan de opleiding Healthy Living?

We denken liever niet in hokjes en hebben ook geen ‘eigen’ studievereniging. Studievereniging Verde is opleidingsoverstijgend en verbindt Venlose HAS-studenten met passie voor biologie, food en business. Deze studievereniging organiseert activiteiten zoals workshops, etentjes, excursies en feestjes.

Is er een introductie/kamp bij de opleiding Healthy Living?

Healhthy Living organiseert een introductie aan het begin van het studiejaar. Deelname aan deze introductie is verplicht. Tijdens deze introductie leer je jouw nieuwe studiegenoten beter kennen op een ongedwongen manier. Dit is dus géén ontgroening, maar een kennismaking!

Wat voor soort lessen krijg je bij de opleiding Healthy Living?

Je krijgt bij de hbo-opleiding Healthy Living verschillende hoorcolleges, werkcolleges, practicumlessen, bedrijfsbezoeken, gastcolleges en trainingen.

Tip! Op de pagina Leerplan kun je lezen welke lessen je in welke periode/blok gaat volgen.

Zijn er nog extra kosten verbonden aan de opleiding Healthy Living?

Naast het collegegeld zijn er nog extra kosten waar je rekening mee moet houden. Deze kosten staan toegelicht op de pagina met meer informatie voor eerstejaars

Is er een studentenvereniging verbonden aan de HAS vestiging Venlo?

In Venlo hebben we nog geen Studentenvereniging. Wel hebben we een studievereniging die actief is voor alle studenten van HAS Hogeschool in Venlo: studievereniging Verde.

Ik wil op kamers als ik ga studeren bij HAS Hogeschool. Hoe pak ik dit aan?

Ben je op zoek naar een kamer in Venlo, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Je kan jezelf inschrijven op een of meerdere website waarop ze kamers aanbieden, zoals kamernet.nl of kamers.nl. Maar je kan ook terecht bij Brix housing, een studentenservice-organisatie die zich inzet voor het opvangen en accommoderen van studenten die in Venlo komen wonen en studeren.