Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

Tijdens de opleiding Healthy Living ga je de uitdaging aan om innovatieve oplossingen te bedenken op het gebied van voeding, leefstijl en de leefomgeving. Dit doe je door betaalbare, gezonde en lekkere voeding(sconcepten) te ontwikkelen. Je houdt je bezig met het ontwerpen van een aantrekkelijke en veilige leefomgeving. En je bedenkt manieren om het gedrag van mensen positief te beïnvloeden. Dit alles om ervoor te zorgen dat mensen niet ziek worden, want voorkomen is beter dan genezen!

Gezonde voedingsconcepten ontwikkelen

Food & Health

Gezonde voeding moet betaalbaar en vooral ook lekker zijn! Je leert meer over onderwerpen zoals voedingskunde, gezondheidseffecten, voeding voor doelgroepen, de voedselketen en productontwikkeling. Dit alles om voedingsconcepten te ontwikkelen die aansluiten de wensen en behoeften van de doelgroep. HAS Hogeschool biedt een aantal bijpassende minors aan, zoals ‘Food Quality and Health’, ‘Value by Design’, ‘Werk aan wereldwijde voedseldialoog’ en ‘Future Food Systems’.

Gezond gedrag stimuleren

Health & Lifestyle

Hoe zorg je ervoor dat mensen meer bewegen, minder roken en gezonder eten? Binnen dit thema leer je meer over onderwerpen zoals gedrag en communicatie, positieve gezondheid en coaching. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van o.a. campagnes, apps, lesprogramma’s of ‘nudges’, die het gedrag van doelgroepen gezond en gunstig beïnvloeden. Een bijpassende minor bij Hogeschool Zuyd is ‘Project Leefstijl’. Verder zijn er diverse minors over psychologie of gezondheidscommunicatie die bij deze richting aansluiten.

Werken aan een gezonde leefomgeving

Health & Environment

Binnen de opleiding leer je meer over de inrichting van de sociale en fysieke omgeving en aspecten rondom land- en tuinbouw, stad- en streekontwikkeling om te werken aan een gezonde en veilige leefomgeving voor iedereen. Minors die hierbij aansluiten vanuit de HAS zijn ‘Ecosystem services and their value to society’, ‘Ruimtegebruik in Nederland in 2040, een nieuw ondernemerslandschap‘ en minors bij de HAN ‘Stad & Land, cocreatie en transitie’ en ‘Smart Healthy Environments’.

Gezondste regio

De regio Noord-Limburg heeft de ambitie in 2025 de gezondste regio van Europa te zijn op het gebied van wonen, werken en recreëren. Overheid, ondernemers en onderwijs hebben de krachten gebundeld om deze ambitie te bereiken en de komende jaren resulteert dit in allerlei projecten en campagnes. HAS Hogeschool sluit hier met deze opleiding graag bij aan. Samenwerking zoeken met partnerbedrijven in de regio vindt de hogeschool daarom erg belangrijk.

Welke past het beste bij jou?

Vergelijkbare opleidingen

Food Innovation

Je leert hoe je vernieuwende foodconcepten ontwikkelt, van eerste idee tot ontwerp, productie en verkoop. (Venlo)

Toegepaste Biologie

Bij deze opleiding bestudeer je planten, dieren, voeding en ecologie. Met jouw onderzoek lever je een bijdrage aan een duurzame leefomgeving. (Venlo)

Management van de Leefomgeving

Je leert parken en landschappen te ontwerpen. De opleiding combineert aardrijkskunde, biologie en economie. (Den Bosch)

Voedingsmiddelen-technologie

Je leert alles over de wereld achter het etiket op de verpakking van voedingsmiddelen. (Den Bosch)