Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

Tijdens de opleiding Healthy Living ga je de uitdaging aan om nieuwe concepten te bedenken om de gezondheid van mensen op het gebied van voeding en de leefomgeving te verbeteren. Dit doe je door betaalbare, gezonde en lekkere voeding(sconcepten) te ontwikkelen. En je houdt je bezig met het ontwerpen van een gezonde leefomgeving. 

De eerste 2 jaar van de opleiding staan in het teken van oriëntatie. In het 3e en 4e jaar volgt een verdieping op basis van hun eigen passies, kwaliteiten en ambities. 

Gezonde voedingsconcepten ontwikkelen

Food & Health

Bij dit thema gaat het over de onderwerpen zoals voedingskunde, gezondheidseffecten, herformulering en concept-/productontwikkeling. HAS Hogeschool biedt een aantal bijpassende minors aan, zoals ‘Food Quality and Health’, ‘Value by Design’, ‘Werk aan wereldwijde voedseldialoog’ en ‘Future Food Systems’.

De gezonde keuze de makkelijke keuze maken

Healthy & Lifestyle

Bij dit thema gaat het over de onderwerpen zoals gedrag en communicatie, beweging, stress, slapen en coaching. Een bijpassende minor bij de Open Universiteit is ‘Gezondheidsgedrag’. Verder zijn er diverse minors over psychologie of gezondheidscommunicatie die bij deze richting aansluiten.

Een gezondere leefomgeving

Health & Environment

Bij dit thema gaat het over de onderwerpen zoals inrichting sociale en fysieke omgeving, land- en tuinbouw, stad- en streekontwikkeling en (zorg)instellingen. Minors die aansluiten bij deze ‘Ecosystem services and their value to society’, ‘Ruimtegebruik in Nederland in 2040, een nieuw ondernemerslandschap‘ en minors bij HAN ‘Stad & Land, cocreatie en transitie’ en ‘Smart Healthy Environments’.

Gezondste regio

De regio Noord-Limburg heeft de ambitie in 2025 de gezondste regio van Europa te zijn op het gebied van wonen, werken en recreëren. Overheid, ondernemers en onderwijs hebben de krachten gebundeld om deze ambitie te bereiken en de komende jaren resulteert dit in allerlei projecten en campagnes. HAS Hogeschool sluit hier met deze nieuwe opleiding graag bij aan. Samenwerking zoeken met partnerbedrijven in de regio vindt de hogeschool daarom erg belangrijk.