Tijdens de opleiding Healthy Living ga je de uitdaging aan om innovatieve oplossingen te bedenken op het gebied van voeding, leefstijl en de leefomgeving om de gezondheid van mensen te bevorderen. Dit doe je door betaalbare, gezonde en lekkere voeding(sconcepten) te ontwikkelen. Je houdt je bezig met het ontwerpen van een aantrekkelijke en veilige leefomgeving. En je bedenkt manieren om het gedrag van mensen positief te beïnvloeden. Dit alles om ervoor te zorgen dat mensen niet ziek worden, want voorkomen is beter dan genezen!

De eerste 2 jaar van de opleiding staan in het teken van oriëntatie en verdieping. Je doet kennis en vaardigheden op middels flexibel & adaptief onderwijs. Dat houdt in dat je zelf ook veel invloed hebt over hoe een studieweek eruit ziet. Je bepaalt je eigen leerroute door regelmatig stil te staan bij je eigen passies, kwaliteiten en ambities. Je wordt hierin ondersteunt door je coach, het docententeam en je medestudenten! Ook werk je aan een tweejarenplan voor het 3e en 4e leerjaar en studeert af met een uniek afstudeerprofiel.

Lessen en opdrachten binnen de opleiding zijn sterk gekoppeld aan het toekomstige werkveld. Door middel van o.a. voortgangstoetsen, reflecties, (stage)opdrachten en presentaties (aan de opdrachtgever) krijg je inzicht in welke kwaliteiten van een Healthy Living professional je al beheerst en waar je nog in kunt groeien. Dit wordt halfjaarlijks beoordeeld, het zogenoemde programmatisch toetsen.

Gezonde voedingsconcepten ontwikkelen

Food & Health

Gezonde voeding moet betaalbaar en vooral ook lekker zijn! Je leert meer over onderwerpen zoals voedingskunde, gezondheidseffecten, voeding voor doelgroepen, de voedselketen en productontwikkeling. Dit alles om voedingsconcepten te ontwikkelen die aansluiten de wensen en behoeften van de doelgroep. HAS Hogeschool biedt een aantal bijpassende minors aan, zoals ‘Food Quality and Health’, ‘Value by Design’, ‘Werk aan wereldwijde voedseldialoog’ en ‘Future Food Systems’.

Gezond gedrag stimuleren

Health & Lifestyle

Hoe zorg je ervoor dat mensen meer bewegen, minder roken en gezonder eten? Binnen dit thema leer je meer over onderwerpen zoals gedrag en communicatie, positieve gezondheid en coaching. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van o.a. campagnes, apps, lesprogramma’s of ‘nudges’, die het gedrag van doelgroepen gezond en gunstig beïnvloeden. Een bijpassende minor bij Hogeschool Zuyd is ‘Project Leefstijl’. Verder zijn er diverse minors over psychologie of gezondheidscommunicatie die bij deze richting aansluiten.

Werken aan een gezonde leefomgeving

Health & Environment

Binnen de opleiding leer je meer over de inrichting van de sociale en fysieke omgeving en aspecten rondom land- en tuinbouw, stad- en streekontwikkeling om te werken aan een gezonde en veilige leefomgeving voor iedereen. Minors die hierbij aansluiten vanuit de HAS zijn ‘Ecosystem services and their value to society’, ‘Ruimtegebruik in Nederland in 2040, een nieuw ondernemerslandschap‘ en minors bij de HAN ‘Stad & Land, cocreatie en transitie’ en ‘Smart Healthy Environments’.

Gezondste regio

De regio Noord-Limburg heeft de ambitie in 2025 de gezondste regio van Europa te zijn op het gebied van wonen, werken en recreëren. Overheid, ondernemers en onderwijs hebben de krachten gebundeld om deze ambitie te bereiken en de komende jaren resulteert dit in allerlei projecten en campagnes. HAS Hogeschool sluit hier met deze opleiding graag bij aan. Samenwerking zoeken met partnerbedrijven in de regio vindt de hogeschool daarom erg belangrijk.