Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

Met jouw Bachelor of Business Administration kun je straks onder andere aan de slag bij ondernemingen in diervoer, paardenhouderij of evenementenmanagement. Ook een baan bij een adviesbureau, verzekeringsbedrijf of bank hoort tot de mogelijkheden als bedrijfskundige. Je bent een volwaardige gesprekspartner voor ondernemers, je spreekt de taal en kent de hippische en gezelschapsdierensector.

De baankansen na de hbo-opleiding Hippische Bedrijfskunde en Pet Business zijn uitstekend, maar liefst 63% van de afstudeerders vindt al vóór het afstuderen een baan.

Product, prijs, plaats, promotie

Marketing manager

Als marketing manager doorzie je de vragen uit de markt en weet je deze te vertalen naar (nieuwe) producten die tegemoetkomen aan de wensen van de consument. Je kunt aan het werk in diverse gebieden van de hippische en gezelschapsdierensector, zowel nationaal als internationaal. Je kunt ook als event marketeer aan de slag binnen de sector.

Werken bij een bank of accountant

Financieel adviseur

Als financieel adviseur ken je de bedrijfseconomie door en door, met als specialisatie paarden- of dierhouderij. Zo ben je thuis in financiering, begroting, belastingrecht en verzekeringen. Je adviseert bijvoorbeeld over kredieten en relatiebeheer bij accountantskantoren of banken, maar ook bij sociaaleconomische voorlichtingsdiensten.

Eigen baas

Ondernemer

Ook dat ligt binnen handbereik. Je kunt een eigen bedrijf of instelling in het MKB (midden- en kleinbedrijf) opzetten. Of het nu gaat om de productie van goederen of het aanbieden van diensten, de (detail)handel, distributie of consumentenverkoop: de opleiding Hippische Bedrijfskunde en Pet Business biedt je alle kennis om als zelfstandig (hippisch) ondernemer te beginnen.