Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

Tijdens de hbo-opleiding Hippische Bedrijfskunde en Pet Business in Venlo leer je alles over de bedrijfsmatige kant van de hippische en gezelschapsdierensector. Van management en financiën tot logistiek, marketing en het organiseren van evenementen. Je gaat tijdens je studie wekelijks naar een hippisch of pet bedrijf voor een opdracht. Zo leer je meteen in de praktijk!

De opleiding Hippische Bedrijfskunde en Pet Business is een richting van de opleiding Bedrijfskunde en agribusiness.

Kijken in plaats van lezen

Opleiding in beeld

Marit en Marly geven je in deze video een kijkje bij de opleiding Hippische Bedrijfskunde en Pet Business! Ze vertellen over de praktijkervaring die ze hebben opgedaan tijdens hun stages in binnen- én buitenland! "De persoonlijke en welkome sfeer op de HAS in Venlo maken het heel fijn om hier te studeren." Wil je erachter komen wat deze hbo-opleiding uniek maakt? Bekijk de video!

Meer over de opleiding

De studie Hippische Bedrijfskunde en Pet Business heeft het kwaliteitszegel topopleiding behaald in de Keuzegids hbo 2022!

Topopleiding in 2022! Keuzegids hbo
College, stage, minor, project

Het leerplan

Het eerste jaar van de hbo-opleiding Hippische Bedrijfskunde en Pet Business is een basisjaar. Voorbeelden van vakken zijn Bedrijfseconomie, Logistiek, Marketing en Engels. Na het eerste jaar maak je een keuze tussen marketing, logistiek financieel of management algemeen. 

Het leerplan Studenten over de opleiding

De opleiding in cijfers

Facts & figures

Hoeveel eerstejaars studenten starten deze opleiding? Hoe beoordelen huidige studenten de opleiding? Hoeveel contacturen heb je in het eerste jaar? En hoe snel vinden afstudeerders van de hbo-opleiding Hippische Bedrijfskunde en Pet Business een baan? De antwoorden op deze vragen vind je bij facts & figures!

Facts & figures Baankansen

Goed voorbereid

Toelatingseisen

Welke profiel heb je nodig voor deze opleiding? En welke extra vakken? Wat zijn de aanvullende toelatingseisen? Lees goed welke toelatingseisen er voor deze opleiding gelden.

Toelatingseisen Stappenplan aanmelden

Klaar voor de toekomst!

Na de opleiding

Tot welke beroepen leidt de opleiding Bedrijfskunde en agribusiness op? In welk type functies werken afgestudeerden van de opleiding? Welke mogelijkheden zijn er als je nog wil doorstuderen aan een universiteit?

Na de opleiding Doorstuderen

Ontmoet studenten en docenten

Studiekeuze maken

Online studiemarkt

Bekijk de voorlichtingsfilmpjes van de opleiding

Open dag

Kom sfeer proeven en ontmoet onze studenten en docenten

Stel je vraag

Contact met de studieadviseur

Meeloopdag

Ervaar een dag Hippische Bedrijfskunde en Pet Business studeren

Wij zitten voor je klaar

Contact

Astrid Jillings

Astrid Jillings

Studieadviseur
A.Jillings@has.nl 088 - 890 30 79
WhatsApp

WhatsApp

HAS Hogeschool
has@has.nl +31 88 890 3600
Welke past het beste bij jou?

Vergelijkbare opleidingen

Bedrijfskunde en agribusiness

Werken in de agrisector? Bij deze opleiding leer je heel praktijkgericht alles over ondernemen, management, financiën en logistiek (Venlo)

Veehouderij

Je leert over koeien, varkens, kippen en geiten. Je verdiept je in het dier, het bedrijf en de omgeving (Den Bosch)

Toegepaste Biologie

Bij deze opleiding bestudeer je planten, dieren, voeding en ecologie. Met jouw onderzoek lever je een bijdrage aan een duurzame leefomgeving. (Venlo)

Bedrijfskunde en agribusiness

Je leert bedrijfsvraagstukken in de agrisector analyseren en financiële zaken regelen. Maar ook logistieke problemen oplossen en marketingstrategieën ontwikkelen. (Den Bosch)