De Engelstalige hbo opleiding Horticulture & Business Management is een variant van de Nederlandstalige hbo opleiding Tuinbouw en akkerbouw

Wist jij dat Nederland de op één na grootste exporteur is van groenten, bloemen en andere agrarische producten? Logisch dus dat andere landen graag willen leren van onze ervaring op het gebied van tuinbouw. Bij de Engelstalige hbo studierichting Horticulture & Business Management ontdek jij de sleutel tot het Nederlandse succes en leer je alles over onze technische innovaties en productiemethoden. En dat allemaal in een internationale omgeving, met studenten uit de hele wereld.

Kijken in plaats van lezen

Opleiding in beeld

Ontmoet internationale studenten Soleil uit Venezuela en Codrin uit Roemenië. Ze studeren allebei Horticulture & Business Management aan HAS Hogeschool. In de video leggen ze uit waarom ze voor deze studie hebben gekozen. Soleil vindt plantonderzoek interessant en kan hiervoor verschillende hightech praktijkfaciliteiten op de HAS gebruiken. Codrin kiest voor de businesskant van de opleiding en liep stage bij Esveld Plantentuin in Boskoop.

Studentverhalen

Real life challenges

''Kun je een komkommerplant opvoeren?''

PASCAL EN MICHELLE

Studenten Horticulture & Business Management

Komkommerknaller Challenge

''Kun je zout uit de bodem halen?''

KATE EN RONALD

Studenten Horticulture & Business Management

Salty Soil Challenge

College, stage, minor, project

Het leerplan

In het eerste jaar van de hbo opleiding Horticulture & Business Management vlog je verschillende vakken die de breedte van de opleiding laten zien. Plant and environment, Economics & Business en Marketing & Communications zijn voorbeelden van vakken uit het eerste jaar. Aan het eind van het eerste jaar ga je op oriëntatie stage.

Het leerplan Studenten vertellen over hun opleiding

De opleiding in cijfers

Facts & figures

Hoeveel eerstejaars studenten starten deze opleiding? Hoe beoordelen huidige studenten de opleiding? Hoeveel uur contacturen heb je in het eerste jaar? En hoe snel vinden afstudeerders van de hbo opleiding Horticulture & Business Management een baan? De antwoorden op deze vragen vind bij facts & figures!

Facts & Figures  Baankansen

Goed voorbereid

Toelatingseisen

Welke profiel heb je nodig voor deze opleiding? En welke extra vakken? Wat zijn de aanvullende toelatingseisen? Lees goed welke toelatingseisen er voor deze opleiding gelden.

Toelatingseisen Stappenplan aanmelden

Klaar voor de toekomst!

Na de opleiding

Tot welke beroepen leidt de hbo opleiding Horticulture & Business Management op? In welk type functies werken afgestudeerden van de opleiding? Welke mogelijkheden zijn er als je nog wil doorstuderen aan een universiteit?

Beroepen Doorstuderen

Bezoek een open dag of kom proefstuderen

Horticulture & Business Management ervaren

Open dag