Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

De Engelstalige hbo-opleiding Horticulture & Business Management is een richting van de Nederlandstalige hbo-opleiding Tuinbouw en akkerbouw.

Wist jij dat Nederland de op één na grootste exporteur is van groenten, bloemen en andere agrarische producten? Bij de Engelstalige hbo-opleiding Horticulture & Business Management ontdek jij de sleutel tot dit succes en leer je alles over technische innovaties en productiemethoden. Dit doe je in een internationale omgeving, met studenten uit de hele wereld.

Kijken in plaats van lezen

Opleiding in beeld

Ontmoet internationale studenten Soleil uit Venezuela en Codrin uit Roemenië. Ze studeren allebei Horticulture & Business Management aan HAS Hogeschool. In de video leggen ze uit waarom ze voor deze studie hebben gekozen. Soleil vindt plantonderzoek interessant en kan hiervoor verschillende hightech praktijkfaciliteiten op de HAS gebruiken. Codrin kiest voor de businesskant van de opleiding en liep stage bij Esveld Plantentuin in Boskoop.

Studentverhalen

Real life challenges

''Kun je een komkommerplant opvoeren?''

PASCAL EN MICHELLE

Studenten Horticulture & Business Management

 

Komkommerknaller Challenge

''Kun je zout uit de bodem halen?''

KATE EN RONALD

Studenten Horticulture & Business Management

 

Salty Soil Challenge

College, stage, minor, project

Het leerplan

In het eerste jaar van de hbo opleiding Horticulture & Business Management volg je verschillende vakken die de breedte van de opleiding laten zien. Plant and environment, Economics & Business en Marketing & Communication zijn voorbeelden van vakken uit het eerste jaar. Aan het eind van het eerste jaar ga je op oriëntatiestage.

Het leerplan Studenten vertellen over hun opleiding

De opleiding in cijfers

Facts & figures

Hoeveel eerstejaars studenten starten deze opleiding? Hoe beoordelen huidige studenten de opleiding? Hoeveel uur contacturen heb je in het eerste jaar? En hoe snel vinden afstudeerders van de hbo opleiding Horticulture & Business Management een baan? De antwoorden op deze vragen vind bij facts & figures!

Facts & Figures  Baankansen

Goed voorbereid

Toelatingseisen

Welke profiel heb je nodig voor deze opleiding? En welke extra vakken? Wat zijn de aanvullende toelatingseisen? Lees goed welke toelatingseisen er voor deze opleiding gelden.

Toelatingseisen Stappenplan aanmelden

Klaar voor de toekomst!

Na de opleiding

Tot welke beroepen leidt de hbo opleiding Horticulture & Business Management op? In welk type functies werken afgestudeerden van de opleiding? Welke mogelijkheden zijn er als je nog wil doorstuderen aan een universiteit?

Beroepen Doorstuderen

Horticulture & Business Management

Studiekeuze-events

Studiemarkt

Check de studiekeuzevideo's

Open dag

Bekijk de data

Stel je vraag

Contact met de studieadviseur

We zitten voor je klaar

Contact

Maud Putters-Bruurs

Maud Putters-Bruurs

Studieadviseur Horticulture & Business Management en Tuinbouw en akkerbouw
WhatsApp

WhatsApp

HAS Hogeschool
has@has.nl +31 88 890 3600
Welke past het beste bij jou?

Vergelijkbare opleidingen

Tuinbouw en Akkerbouw

Je leert over nieuwe rassen, technische innovaties en duurzame productiemethoden. (Den Bosch)

International Food & Agribuiness

Bij deze Engelstalige opleiding ga je aan de slag met uitdagende vraagstukken over internationaal ondernemen met respect voor mens en milieu. (Den Bosch)

Bedrijfskunde en agribusiness

Je leert bedrijfsvraagstukken in de agrisector analyseren en financiële zaken regelen. Maar ook logistieke problemen oplossen en marketingstrategieën ontwikkelen. (Den Bosch)

Management van de Leefomgeving

Je leert parken en landschappen te ontwerpen. De opleiding combineert aardrijkskunde, biologie en economie. (Den Bosch)