Studiekeuze-helper Challenge

Kun je een komkommerplant opvoeren?

Komkommerknaller Challenge

Horticulture & Business Management is een studierichting die valt onder de Nederlandse opleiding Tuinbouw en akkerbouw (CROHO-nummer 34868).

Havo, vwo, mbo?

HAVO

Toelaatbaar met de volgende profielen:

• Economie en maatschappij
    + scheikunde
  • Natuur en gezondheid
  • Natuur en techniek

VWO

Toelaatbaar met de volgende profielen:

• Economie en maatschappij
    + scheikunde
  • Natuur en gezondheid
  • Natuur en techniek

MBO

• Niveau 4
    Wiskunde en scheikunde worden sterk aanbevolen

Kom jij studeren bij HAS Hogeschool en wil je jezelf extra goed voorbereiden? Volg dan het Young Professionals Traject, speciaal voor mbo-studenten!

Meer informatie over het Young Professionals Traject

In drie stappen

• Bezoek een open dag en/of proefstudeerdag
    Tijdens een open dag of proefstudeerdag proef je de sfeer op HAS Hogeschool en ontmoet je studenten en docenten.
  • Meld je aan via www.studielink.nl
    Ga naar www.studielink.nl en kies voor Horticulture & Business Management aan HAS Hogeschool. Je moet voor 1 mei 2020 aangemeld zijn om toegangsrecht te krijgen (als je aan de toelatingseisen voldoet). Na 1 mei gelden andere regels.
  • Laat een studiekeuzecheck doen
    Als je je uiterlijk 1 mei aanmeldt, heb je recht op een studiekeuzecheck. We adviseren je om daarvan gebruik te maken. Je weet dan beter of de studie van je keuze bij je past. Voor Horticulture & Business Management bestaat de studiekeuzecheck uit een gesprek met de studieadviseur.

Heb je vragen of opmerkingen, neem dan contact op met studieadviseur Maaike Mikkers via m.mikkers@has.nl.

Do you speak English?

Taaleisen

Als je Horticulture & Business Management wilt komen studeren moet je kunnen aantonen dat je voldoende Engels spreekt. Dat kan bijvoorbeeld door een Engelse taaltoets te doen, zoals de TOEFL toets of de IELTS toets.

Je hoeft echter geen taaltoets af te leggen als je:

• Havo of vwo hebt gedaan met een positief resultaat voor Engels als examenvak (6 of hoger)
  • Je mbo 4 diploma hebt gehaald
  • Je vooropleiding in een land hebt afgerond waar Engels de voer- en onderwijstaal was
Voldoe je niet aan deze eisen?

Overige instroom

Toelatingseisen Britse studenten
Wiskunde en scheikunde moeten in ieder geval op GCSE niveau zij behaald.

Volg je nu havo/vwo maar voldoe je niet aan de toelatingseisen?
Dan is er de mogelijkheid om bepaalde vakken bij te spijkeren. Lees dan hier alles over de deficiëntiecursussen.

Volg je nu een mbo-opleiding, maar voldoe je niet aan de toelatingseisen?
Neem contact op met de studieadviseur.

Ben je ouder dan 21 en voldoe je niet aan de instroomeisen (havo/vwo of mbo 4)?
Neem contact op met de studieadviseur.

Beschik je over een niet-Nederlands diploma?

International Office behandelt de aanmeldingen van studenten met een niet-Nederlandse vooropleiding die zich willen inschrijven voor een Engelstalig hbo bachelor programma.
Heb je vragen over deze aanmeldprocedure? Neem dan contact op met International Office: international@has.nl.