Welke vooropleiding heb je nodig om aan deze opleiding te beginnen? Wat is de toelatingsprocedure? En welke mogelijkheden zijn er als ik niet helemaal voldoe aan de eisen?

Horticulture & Business Management is een richting van de Nederlandse opleiding Tuinbouw en akkerbouw (CROHO-nummer 34868). Hier vind je informatie over hoe je je aanmeldt voor de hbo-opleiding Horticulture & Business Management (geregistreerd onder CROHO-nummer 34868 (Tuinbouw en akkerbouw).

HAVO, VWO of MBO?

HAVO

Toelaatbaar met de volgende profielen:

• Economie en maatschappij
    + scheikunde
  • Natuur en gezondheid
  • Natuur en techniek

VWO

Toelaatbaar met de volgende profielen:

• Economie en maatschappij
    + scheikunde
  • Natuur en gezondheid
  • Natuur en techniek

MBO

• Niveau 4
    Wiskunde en scheikunde worden sterk aanbevolen

Kom jij studeren bij HAS Hogeschool en wil je jezelf extra goed voorbereiden? Volg dan het Young Professionals Traject, speciaal voor mbo-studenten!

Meer informatie over het Young Professionals Traject

In 3 stappen

Aanmelden en studiekeuzecheck

Let op: Inschrijven voor studiejaar 2021/2022 is niet meer mogelijk.

Bekijk hieronder de aanmeldprocedure vanaf 1 oktober 2021.

1. Bezoek een (online) open dag en/of proefstudeerdag
    Tijdens een open dag of proefstudeerdag proef je de sfeer op HAS Hogeschool en ontmoet je studenten en docenten.

2. Meld je aan via www.studielink.nl
    Ga naar www.studielink.nl en kies voor Horticulture & Business Management aan HAS Hogeschool.

Je kunt je t/m 1 mei 2022 aanmelden.

3. Laat een studiekeuzecheck doen
    Het maken van een juiste studiekeuze is belangrijk. Voor de opleiding orticulture & Business Management is de studiekeuzecheck verplicht.
    Voor Horticulture & Business Management bestaat de studiekeuzecheck uit het invullen van een motivatiebrief. Deze motivatiebrief kun je opvragen bij de studieadviseur.

Heb je vragen of opmerkingen, neem dan contact op met studieadviseur Maaike Mikkers via m.mikkers@has.nl.

Do you speak English?

Taaleisen

Als je Horticulture & Business Management wilt komen studeren moet je kunnen aantonen dat je voldoende Engels spreekt. Dat kan bijvoorbeeld door een Engelse taaltoets te doen, zoals de TOEFL toets of de IELTS toets.

Je hoeft echter geen taaltoets af te leggen als je:

• Havo of vwo hebt gedaan met een positief resultaat voor Engels als examenvak (6 of hoger)
  • Je mbo 4 diploma hebt gehaald
  • Je vooropleiding in een land hebt afgerond waar Engels de voer- en onderwijstaal was
Voldoe je niet aan deze eisen?

Overige instroom

Toelatingseisen Britse studenten
Wiskunde en scheikunde moeten in ieder geval op GCSE niveau zij behaald.

Volg je nu havo/vwo maar voldoe je niet aan de toelatingseisen?
Dan is er de mogelijkheid om bepaalde vakken bij te spijkeren. Lees dan hier alles over de deficiëntiecursussen.

Volg je nu een mbo-opleiding, maar voldoe je niet aan de toelatingseisen?
Neem contact op met de studieadviseur.

Ben je ouder dan 21 en voldoe je niet aan de instroomeisen (havo/vwo of mbo 4)?
Neem contact op met de studieadviseur.

Beschik je over een niet-Nederlands diploma?

Internationale student? Bekijk ook de toelatingseisen op de Engelstalige website.

International Office behandelt de aanmeldingen van studenten met een niet-Nederlandse vooropleiding die zich willen inschrijven voor een Engelstalig hbo-bachelor programma.
Heb je vragen over deze aanmeldprocedure? Neem dan contact op met International Office: international@has.nl.

Bel of e-mail de studieadviseur

VRAGEN OVER TOELATING?

Maaike Mikkers