Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

Als afgestudeerde van de studie International Food & Agribusiness heb je geweldige kansen op een baan, zowel in Nederland als in het buitenland. Als algemeen deskundige met een brede kijk op de gehele agrarische productieketen, ben jij de link die de specialisten van de verschillende sectoren bij elkaar brengt. Of je nou gaat werken voor een grote multinational of voor een kleiner bedrijf, jij bent de bruggenbouwer tussen de vele domeinen van de agrarische industrie en jij houdt de sleutel in handen om deze sector duurzamer te maken.

Je kunt aan de slag voor advies- of business-development bureaus, ontwikkelingsorganisaties die zijn toegewijd aan de promotie van fair trade en maatschappelijk verantwoord ondernemen of voor een internationaal georiënteerd bedrijf in de agri-food sector. Je kunt bijvoorbeeld internationaal manager of ondernemer worden, coördinator duurzaamheid, consultant of specialist op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) of beleidsmedewerker, projectmanager of technisch specialist in een van de sectoren van de voedsel- en landbouwindustrie. Jouw sterke punt is dat je goed zult functioneren in een internationale omgeving en gemakkelijk verbanden legt tussen de verschillende agrarische domeinen.

Voorbeeld

Projectmanager Sustainable Sourcing

Als projectmanager van een internationaal bedrijf zorg je ervoor dat de ingrediënten, die in de producten van jouw bedrijf verwerkt worden, op een duurzame manier zijn geproduceerd. Zo analyseer je waar en van wie je leveranciers hun ingrediënten inkopen en werk je aan oplossingen om de kwaliteit van het product te verbeteren. Ook onderhandel je met officiële keuringsinstanties over de toekenning van een keurmerk voor jouw bedrijf.

Voorbeeld

Adviseur Food /Agribusiness

Als food- of agribusiness adviseur werk je samen met kleine of middelgrote food bedrijven of agrarische coöperatieven, bijvoorbeeld in Senegal of Mali, en werk je aan technische verbeteringen van hun productie- of verwerkingsproces. Of je adviseert Franse of Nederlandse bedrijven hoe zij met hun producten de Zuid-Aziatische markt kunnen veroveren. Of je adviseert een jonge ondernemer in Burkina Faso over het opzetten van een innovatief en duurzaam bedrijf.