Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

Welke vakken krijg je? Welke projecten en excursies zijn er? Wanneer ga je stage lopen? En welke keuzemogelijkheden heb je?

Jaar 1

Je start de opleiding met een 3-daagse excursie naar Texel voor een eerste kennismaking met medestudenten en bedrijven in de agri-food sector.
Het 1e leerjaar laat de breedte van de opleiding zien. Je krijgt vakken die gaan over global food supply, agri-food business en je krijgt een introductie over de verschillende domeinen in de agri-food sector:

  • veehouderij,
  • gewasteelt en
  • voeding & voedselverwerking

Aan het einde van het 1ste jaar ga je op oriëntatie stage.

Jaar 2

In het 2e jaar ga je de diepte in en pas je je kennis toe in verschillende projecten, vaak in samenwerking met bedrijven. De vakken zijn toegespitst op business (bedrijfseconomie & marketing), ketenmanagement, circulaire economie en vaardigheden waaronder Engels. Daarnaast volg je jouw domein keuzevak. In dit studiejaar maak je een internationale studiereis. Voorbeelden van eerder bestemmingen zijn Indonesië (2013), Sicilië (2014), Marokko (2015), Kirgizië (2016) en Vietnam (2017).

Jaar 3

Het 3e leerjaar staat in het teken van het versterken van je profiel. Dit jaar stel je zelf samen door een verbredende of verdiepende minor te kiezen én ga je op stage. De minor kun je op de HAS of bij een andere hogeschool / universiteit volgen: in het binnen- of het buitenland. Je gaat in totaal 30 weken op stage, waarvan minimaal 12 weken in het buitenland. Je leert de (internationale) beroepspraktijk kennen en past je opgedane kennis toe in de praktijk.

Jaar 4

In de eerste helft van het 4e jaar volg je de specialisatie “Future Food Systems”. In de tweede helft ga je werken aan de afstudeeropdracht. Dit is een beroepsopdracht die vanuit de HAS voor je wordt geregeld. Het vraagstuk dat jij samen met jouw projectgroep uitvoert, is afkomstig uit het bedrijfsleven. Daarnaast doe je een professionele beoordeling . Dit portfolio en interview is een afronding van 4 jaar werken aan de ontwikkeling van persoonlijk leiderschap en vaardigheden.

Welke vakken krijg je?

Leerplan

Het leerplan bestaat uit 3 kleuren, blauw zijn modules, groen stages en oranje keuzemogelijkheden. 

Om het leerplan beter te bekijken, kun je hier een pdf van het leerplan downloaden

Klik hier om de course catalogue te bekijken

De extra kosten voor leermiddelen die je naast het collegegeld betaald zijn:
Voor het 1e jaar: € 715,-
Voor het 2e jaar: € 650.- tot € 1000.-
Voor het 3e jaar: € 500.-
Voor het 4e jaar: € 500.-