Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

We hebben maar één aarde en daar moeten we zuinig op zijn. Dit betekent dat we zorgvuldig moeten omgaan met de inrichting ervan. Bij de hbo-opleiding Management van de Leefomgeving leer je hier alles over. Ben jij graag in de natuur en houd je van aardrijkskunde of biologie? Dan is deze opleiding iets voor jou!

 

Kijken in plaats van lezen

Opleiding in beeld

Frouke en Robin vertellen je alles over Management van de Leefomgeving: de combinatie van met je handen werken, interessante lessen en vele excursies. Frouke neemt je mee naar haar leukste project, namelijk het ontwerpen van een vakantiepark. Robin laat je zien hoe zijn stage bevalt. Nieuwsgierig? Bekijk snel de video!

Meer over de opleiding

Studentverhalen

Real life challenges

''Kun je het droog houden in Nederland?''

MYRTHE, AMY EN REMCO

Studenten Management van de Leefomgeving

 

Natte Stad Challenge

''Kun je de parel in het groen laten shinen?''

PIM EN SVEN

Studenten Management van de Leefomgeving

 

Populaire Parel Challenge

College, stage, minor, project

Het leerplan

Het eerste leerjaar van de hbo opleiding Management van de Leefomgeving is een basisjaar. Gebiedsinrichting, Stedelijke omgeving en Landschap zijn voorbeelden van vakken uit het eerste jaar. Vanaf leerjaar twee oriënteer je je op de richting waarin jij je wilt ontwikkelen. Aan het einde van de opleiding ben je gespecialiseerd in Landscape Planning & Development, Landscape Design of Landscape Engineering.

Het leerplan Studenten vertellen over hun studie

De opleiding in cijfers

Facts & figures

Hoeveel eerstejaars studenten starten deze opleiding? Hoe beoordelen huidige studenten de opleiding? Hoeveel uur contacturen heb je in het eerste jaar? En hoe snel vinden afstudeerders van de hbo opleiding Management van de Leefomgeving een baan? De antwoorden op deze vragen vind bij facts & figures!

Facts & figures  Baankansen

Goed voorbereid

Toelatingseisen

Welke profiel heb je nodig voor deze opleiding? En welke extra vakken? Wat zijn de aanvullende toelatingseisen? Lees goed welke toelatingseisen er voor deze opleiding gelden.

Toelatingseisen Stappenplan aanmelden

Klaar voor de toekomst!

Na de opleiding

Tot welke beroepen leidt de hbo opleiding Management van de Leefomgeving op? In welk type functies werken afgestudeerden van de opleiding? Welke mogelijkheden zijn er als je nog wil doorstuderen aan een universiteit?

Na de opleiding Doorstuderen

Management van de Leefomgeving

Studiekeuze-events

Studiemarkt

Check de studiekeuzevideo's

Open dag

Bekijk de data

Stel je vraag

Contact met de studieadviseur

We zitten voor je klaar

Contact

Monique Huberts

Monique Huberts

Studieadviseur Management van de Leefomgeving
M.Huberts@has.nl 088 - 890 38 22
WhatsApp

WhatsApp

HAS Hogeschool
has@has.nl +31 88 890 3600
Welke past het beste bij jou?

Vergelijkbare opleidingen

Applied Geo-Information Science

Je leert om ruimtelijke en maatschappelijke vraagstukken inzichtelijk te maken. Je combineert (geo-)data, ICT, aardrijskunde en design. (Den Bosch)

Milieukunde

Je gaat aan de slag met scheikunde en biologie om oplossingen te vinden voor een beter milieu en een leefbare aarde (Den Bosch)

Toegepaste Biologie

Bij deze opleiding bestudeer je planten, dieren, voeding en ecologie. Met jouw onderzoek lever je een bijdrage aan een duurzame leefomgeving. (Venlo)

Healthy Living

Je leert innovatieve concepten te ontwikkelen op het gebied van zowel voeding, leefstijl als leefomgeving om de gezondheid van mensen te verbeteren. (Venlo)