We hebben maar één aarde, één leefomgeving en daar moeten we zuinig op zijn. En in ons dichtbevolkte land moeten we zorgvuldig omgaan met de inrichting, het ontwerp en het beheer van die leefomgeving. Voldoet die nog aan de wensen van alle gebruikers? Of moeten we aan de slag? Bij de hbo-opleiding Management van de Leefomgeving leer je hier alles over. Ben jij graag buiten in de natuur? Houd je van aardrijkskunde, biologie of economie? Lijkt het je leuk om samen met anderen de wereld om je heen een beetje beter te maken? Dan is de hbo-opleiding Management van de Leefomgeving jou op het lijf geschreven!

Kijken in plaats van lezen

Opleiding in beeld

Een reden voor Jeanine om te kiezen voor Management van de Leefomgeving is dat je iets met je handen doet, een ruimte ontwerpt en inricht, en het idee uitvoert in de buitenruimte. Een park inrichten, het beheren en ontwerpen ervan, en er uiteindelijk doorheen kunnen wandelen is haar passie. Je wordt opgeleid om mensen en wensen samen te brengen, vertelt ze enthousiast.

Studentverhalen

Real life challenges

''Kun je het droog houden in Nederland?''

MYRTHE, AMY EN REMCO

Studenten Management van de Leefomgeving

Natte Stad Challenge

''Kun je de parel in het groen laten shinen?''

PIM EN SVEN

Studenten Management van de Leefomgeving

Populaire Parel Challenge

College, stage, minor, project

Het leerplan

Het eerste leerjaar van de hbo opleiding Management van de Leefomgeving is een basis jaar. Gebiedsinrichting, Stedelijke omgeving en Landschap zijn voorbeelden van vakken uit het eerste jaar. Vanaf leerjaar twee krijg je alleen vakken die horen bij de afstudeerrichtingen: Landscape Planning & Development, Landscape Design of Landscape Engineering.

Het leerplan Studenten vertellen over hun studie

De opleiding in cijfers

Facts & figures

Hoeveel eerstejaars studenten starten deze opleiding? Hoe beoordelen huidige studenten de opleiding? Hoeveel uur contacturen heb je in het eerste jaar? En hoe snel vinden afstudeerders van de hbo opleiding Management van de Leefomgeving een baan? De antwoorden op deze vragen vind bij facts & figures!

Facts & figures  Baankansen

Goed voorbereid

Toelatingseisen

Welke profiel heb je nodig voor deze opleiding? En welke extra vakken? Wat zijn de aanvullende toelatingseisen? Lees goed welke toelatingseisen er voor deze opleiding gelden.

Toelatingseisen Stappenplan aanmelden

Klaar voor de toekomst!

Na de opleiding

Tot welke beroepen leidt de hbo opleiding Management van de Leefomgeving op? In welk type functies werken afgestudeerden van de opleiding? Welke mogelijkheden zijn er als je nog wil doorstuderen aan een universiteit?

Na de opleiding Doorstuderen

Studiekeuze-updates

Blijf op de hoogte

Bij HAS Hogeschool helpen we je graag met het maken van de juiste studiekeuze. We ontmoeten je met veel plezier tijdens een van onze studiekeuze-events of in een persoonlijk (online) gesprek.

Schrijf je in voor onze studiekeuze-updates en we houden je op de hoogte! Zodra we updates hebben over bijvoorbeeld open dagen, proefstudeerdagen, meeloopdagen of studiekeuze-tips ontvang je hier als eerste een bericht over!

Ja, houd me op de hoogte van de studiekeuze-updates!

We zitten voor je klaar

Monique Huberts

Studieadviseur Management van de Leefomgeving
M.Huberts@has.nl 088 - 890 38 22