We hebben maar één aarde, één leefomgeving en daar moeten we zuinig op zijn. En in ons dichtbevolkte land moeten we zorgvuldig omgaan met de inrichting, het ontwerp en het beheer van die leefomgeving. Voldoet die nog aan de wensen van alle gebruikers? Of moeten we aan de slag? Bij de hbo-opleiding Management van de Leefomgeving leer je hier alles over. Ben jij graag buiten in de natuur? Houd je van aardrijkskunde, biologie of economie? Lijkt het je leuk om samen met anderen de wereld om je heen een beetje beter te maken? Dan is de hbo-opleiding Management van de Leefomgeving jou op het lijf geschreven!
Frouke en Robin vertellen je alles over Management van de Leefomgeving: de combinatie van met je handen werken, interessante lessen en vele excursies. Frouke neemt je mee naar haar leukste project, namelijk het ontwerpen van een vakantiepark. Robin laat je zien hoe zijn stage bevalt. Nieuwsgierig? Bekijk snel de video!
''Kun je het droog houden in Nederland?''
''Kun je de parel in het groen laten shinen?''
Het eerste leerjaar van de hbo opleiding Management van de Leefomgeving is een basis jaar. Gebiedsinrichting, Stedelijke omgeving en Landschap zijn voorbeelden van vakken uit het eerste jaar. Vanaf leerjaar twee krijg je alleen vakken die horen bij de afstudeerrichtingen: Landscape Planning & Development, Landscape Design of Landscape Engineering.
Hoeveel eerstejaars studenten starten deze opleiding? Hoe beoordelen huidige studenten de opleiding? Hoeveel uur contacturen heb je in het eerste jaar? En hoe snel vinden afstudeerders van de hbo opleiding Management van de Leefomgeving een baan? De antwoorden op deze vragen vind bij facts & figures!
Welke profiel heb je nodig voor deze opleiding? En welke extra vakken? Wat zijn de aanvullende toelatingseisen? Lees goed welke toelatingseisen er voor deze opleiding gelden.
Tot welke beroepen leidt de hbo opleiding Management van de Leefomgeving op? In welk type functies werken afgestudeerden van de opleiding? Welke mogelijkheden zijn er als je nog wil doorstuderen aan een universiteit?
Check de studiekeuzevideo's
Bekijk de data
Contact met de studieadviseur
Loop een dagje mee
Je leert om ruimtelijke en maatschappelijke vraagstukken inzichtelijk te maken. Je combineert (geo-)data, ICT, aardrijskunde en design. (Den Bosch)
Je gaat aan de slag met scheikunde en biologie om oplossingen te vinden voor een beter milieu en een leefbare aarde (Den Bosch)
Bij deze opleiding bestudeer je planten, dieren, voeding en ecologie. Met jouw onderzoek lever je een bijdrage aan een duurzame leefomgeving. (Venlo)
Je leert innovatieve concepten te ontwikkelen op het gebied van zowel voeding, leefstijl als leefomgeving om de gezondheid van mensen te verbeteren. (Venlo)