Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

Bij de hbo opleiding Management van de Leefomgeving vallen groen, design en management samen. Want bij het ontwikkelen van onze leefomgeving komen veel zaken kijken. Je moet rekening houden met het landschap, de landbouw, de natuur en elkaar. Je krijgt dan ook te maken met veel partijen, van gemeente en provincie tot natuurbeschermers en bewoners. Het is de kunst om alle eisen en wensen te vertalen in een ontwerp. Vervolgens moet je zorgen voor een vlekkeloze uitvoering, met oog voor planning en budget. Al deze processen komen aan bod tijdens jouw opleiding. Na het eerste jaar ga je je specialiseren in de richting die jou het meeste aanspreekt:

  • Landscape Planning & Development
  • Landscape Design
  • Landscape Engineering

Open dagen en proefstuderen bij de hbo-opleiding Management van de Leefomgeving

Specialisatie

Landscape Planning & Development

Bij de ontwikkeling van een gebied zijn veel partijen betrokken. Zoals de gemeente, provincie, waterschap, natuurorganisaties en bewoners. Hoe krijg je al deze partijen, met uiteenlopende wensen en behoeften, op één lijn? Tijdens de specialisatie Landscape Planning & Development leer je hoe je in je plannen rekening houdt met alle belanghebbenden. Door te communiceren, behoeften te inventariseren en research te doen, kom je met een voorstel waarin iedereen zich kan vinden.

Specialisatie

Landscape Design

Zit jij boordevol creatieve ideeën? Binnen de specialisatie Landscape Design leer je hoe je deze vertaalt in een ontwerp. Dit doe je aan de hand van schetsen, maquettes en computerprogramma’s voor bijvoorbeeld 3D-visualisaties. Zo kun je je ideeën overtuigend presenteren aan je opdrachtgever.

Check hier de mogelijke beroepen

Specialisatie

Landscape Engineering

Houd je van aanpakken? Bij Landscape Engineering draait het om de uitvoering van de plannen. Je krijgt dus te maken met de technische realisatie van allerlei groenprojecten, van park tot daktuin. Aan jou de taak om het tot een goed eind te brengen – en dan ook nog eens binnen de gestelde tijd en het beschikbare budget. Naast planning, aansturing en budgettering leer je meer over beheer. Zodat de omgeving ook in de toekomst naar wens blijft.

Rick vertelt over de excursie naar Berlijn

 

Welke past het beste bij jou?

Vergelijkbare opleidingen

Applied Geo-Information Science

Je leert om ruimtelijke en maatschappelijke vraagstukken inzichtelijk te maken. Je combineert (geo-)data, ICT, aardrijskunde en design. (Den Bosch)

Milieukunde

Je gaat aan de slag met scheikunde en biologie om oplossingen te vinden voor een beter milieu en een leefbare aarde (Den Bosch)

Toegepaste Biologie

Bij deze opleiding bestudeer je planten, dieren, voeding en ecologie. Met jouw onderzoek lever je een bijdrage aan een duurzame leefomgeving. (Venlo)

Healthy Living

Je leert innovatieve concepten te ontwikkelen op het gebied van zowel voeding, leefstijl als leefomgeving om de gezondheid van mensen te verbeteren. (Venlo)