Vroeg in mijn studie wist ik het al; ik wil naar Zuid-Amerika. Van obstakels of remmingen had ik weinig last, behalve dat ik een nieuwe taal moest leren. Maar eigenlijk zag ik vooral de kansen van het fysiek en persoonlijk de grens over gaan. Ik wilde gewoon uit mijn comfortzone getrokken worden… in het buitenland, wel te verstaan.

Al lange tijd was ik me aan het oriënteren en zocht naar stages in verre landen. Ik liet me inspireren op de ‘wil weg markt’ en luisterde geboeid naar stoere verhalen van oud-studenten. Ondertussen bleef ik dromen van een stage in Zuid-Amerika, maar vond haar niet…

Maya Foundation

Totdat ik de Maya Foundation tegenkwam. Een stichting die actief is in Nepal. En omdat Nepal een ontwikkelingsland is kon ik ook nog eens een beurs aanvragen. Dus, ik greep mijn kans en vroeg de Antoon Vermeer IFIC-beurs aan. De dames van HAS-international hebben me geholpen, vooral bij het goed formuleren van mijn stageopdracht. Nog een precies werkje.

Beursaanvraag

Ondertussen kocht ik mijn ticket en bereidde mijn stage voor. Ik haalde m’n vaccinaties, kocht een backpack, nam een verzekering en zocht een onderverhuurder voor mijn kamer. De tijd tikte weg, mijn vertrek kwam dichterbij. Ondertussen hoorde ik maar niets over mijn beursaanvraag… tot 1 dag voor vertrek. Daar was het verlossende antwoord: ik kreeg de beurs!

Ik had inmiddels al veel opgezocht over Nepal en werd alleen maar enthousiaster. Ook mijn gesprekken met de Maya Foundation hielpen. Ik was zo opgelucht en blij dat ik een keuze had gemaakt. Ik ging naar Nepal. Eindelijk!

Ontdekkingsreis
Misschien vraag je je af waarom ik zo’n brandend verlangen had om te vertrekken… Maar ik wilde weg, op ontdekkingsreis. Nieuwe culturen beleven en verre landen ervaren. Andere mensen ontmoeten die een vreemde taal spreken en aparte dingen eten. Ik wilde me èèn voelen met de indrukwekkende natuur en cultuur van een onbekend land. Nepal voldeed hier aan.

Eindelijk was het zover. Over een paar uur zou ik in het vliegtuig naar Azië zitten. En dat terwijl ik altijd zei: ”ik wil overal wel naartoe, maar niet naar Azië”… Toch wel ironisch, ik ben benieuwd wat me allemaal te wachten staat, daar in Nepal.