Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

Van mysterieuze Nepalese bergen naar functionele stadsparken, van chaotische stoffige straten naar gestructureerde haastige steden. In plaats van apen in de mistige jungle, naar familie op de bank. Ja; het is weer even wennen om terug in Nederland te zijn.

Wat ooit een vooruitzicht was is nu alweer een herinnering. Al ben ik best wel trots dat ik, ver van familie en vrienden, 15 weken in een ontwikkelingsland heb gewoond. Maar eenmaal thuis verval je, gek genoeg, zo weer in je oude leventje.

Ontzettend waardevolle ervaring

Mijn avontuur in Nepal was niet alleen ‘rainbows and sunshine’. Er wordt veel zelfstandigheid van je verwacht in erbarmelijke omstandigheden. Dit was best een uitdaging waardoor ik ook met een aantal persoonlijke problemen te maken heb gehad. Echter ben ik nu wel blij dat ik dit over mezelf te weten ben gekomen, ik merk dat ik volwassener ben geworden door deze stage doordat ik geleerd heb zelf verantwoordelijkheden te moeten nemen. Ook heb ik veel meer inzicht en kennis over maatschappelijke ethische kwesties van (gebied)ontwikkeling in 3e wereldlanden en veel geleerd over de unieke Nepalese cultuur. En dat is wat mij betreft echt óntzettend waardevol. Ik zal de lieve mensen die heerlijke dal bhat maken, alles over je willen weten en overal in slaap kunnen vallen, zeker gaan missen. Zo dwalen mijn gedachten nog vaak terug naar het kleurrijke Nepal. De ervaringen die ik heb meegemaakt zal ik altijd bij me dragen.

De volgende stap met internationale ontwikkelingen

De volgende stap is het afronden van mijn studie en het vinden van een leuke master, hoogstwaarschijnlijk iets wat te maken heeft met internationale ontwikkeling. Nepal…ik weet niet wanneer, maar je ziet me sowieso een keer terug.

Namasté!