Hallo, Ik ben Kim, 3e jaarstudent Management van de Leefomgeving!

Ik blog over mijn stage-avontuur in Nepal! 4 maanden lang loop ik stage bij de Maya Foundation in de Western Region van Nepal.

Stage-avontuur in Nepal
Ik ga echt voor een culture shock. Het wordt mijn 1e reis buiten Europa, spannend! Ik heb veel verwachtingen over Nepal. Het land waar de witte bergtoppen van de Himalaya iedere dag zichtbaar zijn, waar het boeddhisme en hindoeïsme het hart van de cultuur vormen, waar neushoorns in het wild rondlopen en waar ik veel te veel roepies ga betalen als naïeve toerist.

Stage over koffieteelt bij Maya Foundation

Ik ga samen op reis met mijn klasgenoot Bernard Custers, maar we gaan wel verschillende opdrachten uitvoeren. Ik hou me vooral bezig met de koffieteelt. Koffieteelt kan nieuwe mogelijkheden bieden voor lokale boeren om betere inkomsten te genereren. Rijst is op dit moment het belangrijkste gewas op het Nepalese platteland, maar omdat het beperkte inkomsten oplevert vertrekken veel boeren naar de grote stad om daar hun geluk te vinden. Vaak gebeurt het tegenovergestelde. Hun eergevoel weerhoudt ze ervan weer terug te gaan.

Doel stage: betere kansen creëren!

Daarom wil ik, in samenwerking met een lokale koffieboer, betere kansen voor de boeren creëren. In hun eigen dorpen bieden we mogelijkheden een koffieplantage op te starten. Tijdens mijn stage verblijf ik ook bij deze boer, dat betekent dus elke dag een vers kopje Nepalese koffie!

Thuis voelen

Aziaten hechten veel waarde aan familiebanden, als buitenstaander wordt je al snel opgenomen als lid van de familie. Ik verwacht dus dat ik me daar dan snel thuis zal voelen.

Ik doe mijn backpack op, pak m’n camera en ik ga het gewoon allemaal beleven.

Namesté! Kim