Kun je levens redden met wc-water?

World wide water challenge

Ben jij gek op scheikunde en biologie? Dat komt goed uit! Bij de HBO opleiding Milieukunde ga je met deze vakken aan de slag om oplossingen te vinden voor een beter milieu en een leefbare aarde. Zo kun je bedrijven helpen om te produceren zonder afval. Of om grondstoffen opnieuw te gebruiken. Belangrijk voor nu én later. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor Nederland, maar voor de hele wereld. Milieukunde kun je dus gerust internationaal noemen!

Kijken in plaats van lezen

Opleiding in beeld

Cradle to cradle implementeren voor bedrijven is een belangrijke drijfveer voor Tonke en Bob om te kiezen voor milieukunde. Dit kan voor het bedrijf betekenisvol zijn op technologisch vlak, via de ecologische invalshoek of op beleidsmatig- en managementniveau. Een internationale blik ontwikkelen over een duurzame omgeving voor mens, natuur en dier is de basis van hun opleiding.

College, stage, minor, project

Het leerplan

In het eerste jaar van de hbo opleiding Milieukunde volg je verschillende vakken die de breedte van de opleiding laten zien. Water in bedrijf, (bio)energie en bedrijf en Bedrijf en omgeving zijn enkele voorbeelden van vakken uit het eerste jaar.

Het leerplan Studenten vertellen over hun opleiding

De opleiding in cijfers

Facts & figures

Hoeveel eerstejaars studenten starten deze opleiding? Hoe beoordelen huidige studenten de opleiding? Hoeveel uur contacturen heb je in het eerste jaar? En hoe snel vinden afstudeerders van de hbo opleiding Milieukunde een baan? De antwoorden op deze vragen vind bij facts & figures!

Facts & figures Beste hogeschool van Nederland

Goed voorbereid

Toelatingseisen

Welke profiel heb je nodig voor deze opleiding? En welke extra vakken? Wat zijn de aanvullende toelatingseisen? Lees goed welke toelatingseisen er voor deze opleiding gelden.

Toelatingseisen Stappenplan aanmelden

Klaar voor de toekomst!

Na de opleiding

Tot welke beroepen leidt de hbo opleiding Milieukunde op? In welk type functies werken afgestudeerden van de opleiding? Welke mogelijkheden zijn er als je nog wil doorstuderen aan een universiteit?

Na de opleiding

Bezoek een open dag of kom proefstuderen

Milieukunde zelf ervaren?

Open dag