Ben jij gek op scheikunde en biologie? Dat komt goed uit! Bij de hbo opleiding Milieukunde (Environmental Innovation) ga je met deze vakken aan de slag om oplossingen te vinden voor een beter milieu en een leefbare aarde. Zo kun je bedrijven helpen om te produceren zonder afval. Of om grondstoffen opnieuw te gebruiken. Belangrijk voor nu én later. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor Nederland, maar voor de hele wereld. Milieukunde kun je dus gerust internationaal noemen!

De hbo-opleiding Milieukunde is voor 2020 door Keuzegids bestempeld als TOPOPLEIDING!

Kijken in plaats van lezen

Opleiding in beeld

Cradle to cradle implementeren voor bedrijven is een belangrijke drijfveer voor Tonke en Bob om te kiezen voor milieukunde. Dit kan voor het bedrijf betekenisvol zijn op technologisch vlak, via de ecologische invalshoek of op beleidsmatig- en managementniveau. Een internationale blik ontwikkelen over een duurzame omgeving voor mens, natuur en dier is de basis van hun opleiding.

Studentverhalen

Real life challenges

''Kun jij energie krijgen van een oude palmboom?''

CHUN YAN en LUC

Studenten Milieukunde

Palmpower Challenge

''Kun je het afvalwater van een brouwerij upgraden?''

RAVEN en MARIJN

Studenten Milieukunde

Afvalwater Challenge

College, stage, minor, project

Het leerplan

In het eerste jaar van de hbo opleiding Milieukunde (Environmental Innovation) volg je verschillende vakken die de breedte van de opleiding laten zien. Water in bedrijf, (bio)energie en bedrijf en Bedrijf en omgeving zijn enkele voorbeelden van vakken uit het eerste jaar.

Het leerplan Studenten vertellen over hun opleiding

De opleiding in cijfers

Facts & figures

Hoeveel eerstejaars studenten starten deze opleiding? Hoe beoordelen huidige studenten de opleiding? Hoeveel uur contacturen heb je in het eerste jaar? En hoe snel vinden afstudeerders van de hbo opleiding Milieukunde (Environmental Innovation) een baan? De antwoorden op deze vragen vind bij facts & figures!

Facts & figures  Baankansen

Goed voorbereid

Toelatingseisen

Welke profiel heb je nodig voor deze opleiding? En welke extra vakken? Wat zijn de aanvullende toelatingseisen? Lees goed welke toelatingseisen er voor deze opleiding gelden.

Toelatingseisen Stappenplan aanmelden

Klaar voor de toekomst!

Na de opleiding

Tot welke beroepen leidt de hbo opleiding Milieukunde (Environmental Innovation) op? In welk type functies werken afgestudeerden van de opleiding? Welke mogelijkheden zijn er als je nog wil doorstuderen aan een universiteit?

Na de opleiding Doorstuderen

Studiekeuze-updates

Blijf op de hoogte

Bij HAS Hogeschool helpen we je graag met het maken van de juiste studiekeuze. We ontmoeten je met veel plezier tijdens een van onze studiekeuze-events of in een persoonlijk (online) gesprek.

Schrijf je in voor onze studiekeuze-updates en we houden je op de hoogte! Zodra we updates hebben over bijvoorbeeld open dagen, proefstudeerdagen, meeloopdagen of studiekeuze-tips ontvang je hier als eerste een bericht over!

Ja, houd me op de hoogte van de studiekeuze-updates!

We zitten voor je klaar

Pauline Spitters

Studieadviseur Milieukunde
P.Spitters@has.nl 088 - 890 36 30