Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

Joey studeerde Milieukunde HAS Hogeschool en heeft iets met water. Na zijn opleiding ging hij aan de slag bij Brabant Water en werkt tegenwoordig als adviseur watervoorziening.

Lees het verhaal van Joey hieronder.

Wat is je het meeste bijgebleven van je studie aan HAS Hogeschool?

Dat zijn de docenten. De studie zelf was ook leuk, maar het bijzondere was toch wel: als je hulp nodig had, dan kreeg je die. Op de HAS Hogeschool had je altijd de aandacht van je docenten. Dat vond ik prettig. Vooral omdat ik niet gemakkelijk leer uit boeken. Ik heb er veel aan gehad dat de lessen zo goed waren.

Meer over de opleiding Milieukunde

Wat voor werk doe je nu?

Ik werk bij Brabant Water. Daar ben ik adviseur bij de afdeling watervoorziening. Ik bereken onder meer de capaciteiten van het leidingnet en adviseer de waterproductiebedrijven daarover. Ook bereken ik de optimale druk van het water dat van de productiebedrijven het leidingnet ingaat. Hoe hoog die druk is, heeft namelijk gevolgen voor het water dat bij jou uit de kraan stroomt.

 

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Ik heb een kantoorbaan. Ik werk in principe 5 dagen per week achter een computer. Daar ben ik met verschillende projecten bezig. Ik maak GIS analyses, hydraulische berekeningen en analyseer data. Twee keer per jaar ga naar een land in Afrika of Zuid-Amerika. Daar leid ik medewerkers van lokale drinkwaterbedrijven op in het gebruik van een hydraulisch model.

 

Wat is jouw advies voor aankomende studenten?

Geef extra aandacht aan de dingen die je leuk vindt en waar je goed in bent. Tijdens je studie krijg je veel basiskennis mee. Dat is hartstikke goed. Maar na je studie ga je waarschijnlijk toch werken in het vakgebied waar je de meeste affiniteit mee hebt.