Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

Bij de hbo-opleiding Milieukunde (Environmental Innovation) leer je creatieve en vernieuwende oplossingen bedenken om het gebruik van grondstoffen, energie en water terug te dringen. Ook leer je meer over het opzetten van management- en milieuzorgsystemen, over (milieu)recht en vergunningen. Je kunt je specialiseren door binnen projecten, stages of je afstudeeropdracht zelf te kiezen voor technologie of management.

Open dagen en proefstuderen bij de hbo-opleiding Milieukunde

Verleg je grenzen

Internationaal

Hoe kom je aan een internationale blik op milieuvraagstukken? Door zelf te ervaren hoe het gaat in het buitenland! Daarom ga je voor een stage de grens over. En misschien ook wel voor je afstudeeropdracht. Zo leer je vanuit allerlei invalshoeken meer over een duurzame wereld.

Studie met toekomst

Met de hbo opleiding Milieukunde (Environmental Innovation) kun jij écht een bijdrage leveren aan een leefbare aarde. Een studie met toekomst dus. Ook als je een afwisselende baan wilt vinden. Want bedrijven hebben behoefte aan innovatieve oplossingen. Misschien ga jij aan de slag bij een adviesbureau. Of kies je voor een carrière binnen de overheid. Er zijn legio mogelijkheden.

Keuzegids

Topopleiding

De hbo-opleiding Milieukunde is voor studiejaar 2022 én 2021 uitgeroepen als TOPOPLEIDING! Deze kwaliteitszegel is gebasseerd op het studenttevredenheidsonderzoek van Keuzegids Hbo. Hbo-opleidingen die meer dan 75 punten behalen in het onderzoek krijgen de kwaliteitszegen TOPOPLEIDING.

Welke past het beste bij jou?

Vergelijkbare opleidingen

Management van de Leefomgeving

Je leert parken en landschappen te ontwerpen. De opleiding combineert aardrijkskunde, biologie en economie. (Den Bosch)

Applied Geo-Information Science

Je leert om ruimtelijke en maatschappelijke vraagstukken inzichtelijk te maken. Je combineert (geo-)data, ICT, aardrijskunde en design. (Den Bosch)

Voedingsmiddelen-technologie

Je leert alles over de wereld achter het etiket op de verpakking van voedingsmiddelen. (Den Bosch)

Toegepaste Biologie

Bij deze opleiding bestudeer je planten, dieren, voeding en ecologie. Met jouw onderzoek lever je een bijdrage aan een duurzame leefomgeving. (Venlo)