Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

De eerste twee jaar van de hbo opleiding Toegepaste Biologie leg je een brede basis. Gezamenlijk verken je de biologie met de vakken die je volgt en ga je aan de slag met onderzoeksprojecten in kleinere groepjes. Het derde jaar maak je individuele keuzes voor stages, een minor en je specialisatie. Je opleiding sluit je af met een groot project waarin je laat zien dat je klaar bent voor de arbeidsmarkt.

Kijken in plaats van lezen

Opleiding in beeld

Michelle, Elise en Mick geven een overzicht van de opleiding en laten de mogelijkheden zien van Toegepaste Biologie waarbij hun dromen heel uiteenlopend mogen zijn. De een wil terecht komen bij een dierenartsenpraktijk en daar onderzoek doen, de ander wil de wereld redden van watertekort en de laatste wil de biodiversiteit van Nederland beschermen.

Studentverhalen

Real life challenges

''Kun je een kreeft sla laten kweken?''

JIP EN LAURA

Studenten Toegepaste Biologie

 

Kwekende Kreeften Challenge

''Ik kies voor de HAS, omdat ik nu al weet wat ik wil worden''

ARJAN

Student Toegepaste Biologie

 

Lees hier het verhaal van Arjan

College, stage, minor, project

Het leerplan

Welke vakken krijg je? Welke lesvormen krijg je? En hoe vaak ga je op stage? In het leerplan vind je een globaal overzicht van deze vierjarige hbo opleiding.

Het leerplan Studenten vertellen over de opleiding

De opleiding in cijfers

Facts & figures

Hoeveel eerstejaars studenten starten deze opleiding? Hoe beoordelen huidige studenten de opleiding? Hoeveel uur contacturen heb je in het eerste jaar? En hoe snel vinden afstudeerders van de hbo opleiding Toegepaste Biologie een baan? De antwoorden op deze vragen vind bij facts & figures!

Facts & figures  Baankansen

Goed voorbereid

Toelatingseisen

Welke profiel heb je nodig voor deze opleiding? En welke extra vakken? Wat zijn de aanvullende toelatingseisen? Lees goed welke toelatingseisen er voor deze opleiding gelden.

Toelatingseisen Stappenplan aanmelden

Klaar voor de toekomst!

Na de opleiding

Tot welke beroepen leidt de hbo opleiding Toegepaste Biologie op? In welk type functies werken afgestudeerden van de opleiding? Welke mogelijkheden zijn er als je nog wil doorstuderen aan een universiteit?

Na de opleiding Doorstuderen

 

Studiekeuze-updates

Blijf op de hoogte

Bij HAS Hogeschool helpen we je graag met het maken van de juiste studiekeuze. We ontmoeten je met veel plezier tijdens een van onze studiekeuze-events of in een persoonlijk (online) gesprek.

Schrijf je in voor onze studiekeuze-updates en we houden je op de hoogte! Zodra we updates hebben over bijvoorbeeld open dagen, proefstudeerdagen, meeloopdagen of studiekeuze-tips ontvang je hier als eerste een bericht over!

Ja, houd me op de hoogte van de studiekeuze-updates!

We zitten voor je klaar

Contact

Carly Verhagen

Carly Verhagen

Studieadviseur Toegepaste Biologie
studieadviseurtb@has.nl 088 - 890 36 32
WhatsApp

WhatsApp

HAS Hogeschool
has@has.nl +31 88 890 3600

Ingrid Pulskens

Ingrid Pulskens

Secretariaat
I.Pulskens@has.nl 088 - 890 38 25
Monique Huisden

Monique Huisden

Secretariaat
Mo.huisden@has.nl 088 - 890 30 51
Laatste nieuwtjes, video's, foto's en tweets

Volg ons