Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

Theorie, praktijk, cases en projecten: bij de hbo opleiding Toegepaste Biologie komen ze perfect samen. Meteen vanaf het eerste jaar werk je in groepen aan vraagstukken uit de praktijk, vaak in opdracht van een bedrijf. In de kas, het dierenverblijf of buiten in het veld verzamel jij gegevens voor jouw onderzoek. Met behulp van statistische analyses verwerk je de resultaten tot een passend advies, dat je op heldere wijze aan je opdrachtgever presenteert. Je moet voor deze opleiding dus goed kunnen samenwerken, plannen en organiseren.

Open dagen en proefstuderen voor de hbo-opleiding Toegepaste Biologie

Voor biodiversiteit en duurzaamheid

Bij Toegepaste Biologie staan we voor biodiversiteit en een duurzame leefomgeving. Met jouw onderzoek lever jij ook een bijdrage aan de balans tussen verschillende soorten en planten in de natuur. Nu en in de toekomst.

Lees het international verhaal van Arjan

Studie met toekomst

De hbo opleiding Toegepaste Biologie biedt ook voor jou persoonlijk volop toekomstmogelijkheden. Je kunt in allerlei afwisselende functies aan de slag. Bijvoorbeeld als adviseur ecologie of onderzoeker dierenwelzijn. Of als deskundige op het gebied van plantenveredeling of plantenziekten.

Top resultaat

top-opleiding 2019

De hbo opleiding Toegepaste Biologie is voor studiejaar 2019 uitgeroepen als top-opleiding. Deze kwaliteitszegel is gebaseerd op studenttevredenheidsonderzoek van Keuzegids Hbo. Lees hier meer over Keuzegids Hbo.