Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

Theorie, praktijk, cases en projecten: bij de hbo opleiding Toegepaste Biologie komen ze perfect samen. Meteen vanaf het eerste jaar werk je in groepen aan vraagstukken uit de praktijk, vaak in opdracht van een bedrijf. In de kas, het dierenverblijf of buiten in het veld verzamel jij gegevens voor jouw onderzoek. Met behulp van statistische analyses verwerk je de resultaten tot een passend advies. Je moet voor deze opleiding dus goed kunnen samenwerken, plannen en organiseren.

Open dagen en proefstuderen voor de hbo opleiding Toegepaste Biologie

Voor biodiversiteit en duurzaamheid

Bij Toegepaste Biologie staan we voor biodiversiteit en een duurzame leefomgeving. Met jouw onderzoek lever jij ook een bijdrage aan de balans tussen verschillende soorten en planten in de natuur. Nu en in de toekomst.

Lees het international verhaal van Arjan

Studie met toekomst

De hbo opleiding Toegepaste Biologie biedt ook voor jou persoonlijk volop toekomstmogelijkheden. Je kunt in allerlei afwisselende functies aan de slag. Bijvoorbeeld als adviseur ecologie of onderzoeker dierenwelzijn. Of als deskundige op het gebied van plantenveredeling of plantenziekten.

Welke past het beste bij jou?

Vergelijkbare opleidingen

Toegepaste Biologie

Bij deze opleiding bestudeer je planten, dieren, voeding en ecologie. Met jouw onderzoek lever je een bijdrage aan een duurzame leefomgeving. (Venlo)

Tuinbouw en Akkerbouw

Je leert over nieuwe rassen, technische innovaties en duurzame productiemethoden. (Den Bosch)

Veehouderij

Je leert over koeien, varkens, kippen en geiten. Je verdiept je in het dier, het bedrijf en de omgeving.

Healthy Living

Je leert innovatieve concepten te ontwikkelen op het gebied van zowel voeding, leefstijl als leefomgeving om de gezondheid van mensen te verbeteren. (Venlo)