Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

Als kind was Mees al geïnteresseerd in de natuur. Later kwam hier de interesse in het filmen bij. De mooie film die hij maakte over de wisenten in natuurgebied De Maashorst is alvast een eerste stap naar zijn droom om natuurfilmer te worden. 

DAVID ATTENBOROUGH

Ik ben opgegroeid met een interesse voor de natuur. Mijn vader leerde me vogels herkennen van jongs af aan. Naarmate ik ouder werd, ben ik me steeds meer gaan interesseren in het filmen. Ik verwonderde me over BBC-films en had David Attenborough als grote voorbeeld. Vanaf mijn vijftiende wist ik zeker dat ik een natuurfilmer wilde worden.

 

WISENTEN IN DE MAASHORST

Tijdens de specialisatie Ecologie in het vierde jaar kreeg ik eindelijk de mogelijkheid om een natuurfilm te maken, mede dankzij de steun van mijn begeleiders en ondanks het feit dat het niet helemaal binnen de criteria van de opdracht viel. Ik heb al mijn energie en passie gestoken in de film en ben heel blij met het resultaat: een film over wisenten in de Maashorst: https://www.youtube.com/watch?v=-xIEa4ZuFZU. Bij de organisatie van de Maashorst is de film ook goed bevallen, en ik ben gevraagd om mijn film af te laten spelen bij de tentoonstelling van de nieuwe opgezette wisent.

 

TOEKOMST

Ik ben van plan eerst een master te gaan volgen om mij verder te kunnen ontwikkelen als Bioloog. Daarna heb ik de ambitie om een natuurfilmmaster te gaan volgen in Engeland, waar ze goede connecties hebben met de BBC. Ik hoop via die route ooit wereldwijd natuurfilms te kunnen maken, dat is mijn droom.