Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

Celine volgt de afstudeer richting Ecologie van de opleiding Toegepaste Biologie en loopt stage bij RAVON.

Lees het verhaal van Celine hieronder.

Wat is het voor bedrijf?

RAVON staat voor Reptielen, Amfibieën, Vissen Onderzoek Nederland.  Het is een kennisorganisatie die zich richt op de studie en bescherming van in Nederland voorkomende amfibieën, reptielen en vissen. Verder voeren ze onderzoek uit en zetten ze deze kennis en data in voor advies, voorlichting en bescherming. RAVON doet dit in opdracht van bijvoorbeeld Waterschappen of de Nationale Postcode Loterij.

Wat zijn precies je opdrachten en wat vind je hiervan?

Mijn hoofdopdracht is om een lokaal aanbod model te maken van de hoeveelheid glasalen en driedoornige stekelbaarzen voor de gemalen De Noord en Loohoek. Ik vind de opdracht heel tof en het werken met de dieren, zoals het verdoven, wegen en de lengte meten van de dieren is voor mij een hele nieuwe ervaring. Ik vind het dan ook jammer dat het veldwerk alweer voorbij is.

Hoe is de opdracht gegaan en waar ben je trot op?

Tot nu toe gaat deze stage heel goed. In het begin van de stage hebben we een intensieve veldwerk periode gehad, waarin we met het hele projectteam in een huisje in Zeeland verbleven. Vanuit hier zijn we telkens op en neer gegaan naar de twee locaties waar we moesten zijn. Verder is nu alle data ingevoerd en ben ik bezig met het uitwerken van mijn model. Ik ben er trots op dat ik me zo makkelijk in de groep kon mengen en dat ik me niet echt een stagiair voelde, maar meer een deel van de groep. Ook nam ik veel initiatief, vooral in het veld, wat erg werd gewaardeerd.

Wat zou jij de volgende keer anders doen en heb je nog tips voor toekomstige stagiaires?

Het stukje literatuurstudie is mijn zwakkere punt. Ik zou in het vervolg meer de tijd nemen om me beter in te lezen over het onderwerp, zodat je goed voorbereid op pad gaat. Mijn tip voor toekomstige stagiaires is: wees niet bang en doe eens gek. Stort je volledig in je onderzoek, want dan kan je er ook echt het meeste uithalen en vooral…geniet!