Kun je zieke mensen helpen met gestresste planten?

Paniekplanten challenge

Hoe zorg je dat koeien meer melk produceren en toch een fijn leven hebben? Hoe ontwikkel je een mooie, rode tomaat die ook nog beschermt tegen kanker? Op deze concrete vragen zoek je bij Toegepaste Biologie een antwoord. Bij deze vierjarige hbo opleiding bestudeer je planten, dieren, ecologie en voeding. Je resultaten breng je direct in de praktijk. Zo lever je met jouw onderzoek een bijdrage aan gezonder eten, een beter milieu en een goed leven voor de dieren.

De opleiding Toegepaste Biologie in Venlo werd door de Keuzegids 2018 bestempeld als TOP opleiding!

Kijken in plaats van lezen

Opleiding in beeld

In deze video vertellen studenten Jeroen en Eline vertellen over hun opleiding. De ingrediënten voor het eerste jaar van Toegepaste Biologie in Venlo zijn Probleemgestuurd onderwijs (PGO), practica, excursies en hoorcolleges. De (jaar)projecten en stages in het tweede en derde jaar vinden plaats op bedrijven met een serieuze praktijkvraag. Deze vormen een belangrijk onderdeel in de praktische opleiding. Jeroen wil zich in het vierde jaar verdiepen in innovatieve ideeën voor een duurzame bodem. Eline gaat voor de optimalisatie van de voedselproductie.

Meer over de opleiding

College, stage, minor, project

Leerplan

Welke vakken krijg je? Welke lesvormen krijg je? En hoe vaak ga je op stage? In het leerplan vind je een globaal overzicht van deze vierjarige hbo opleiding.

Leerplan Studenten vertellen over de opleiding

De opleiding in cijfers

Facts & figures

Hoeveel eerstejaars studenten starten deze opleiding? Hoe beoordelen huidige studenten de opleiding? Hoeveel uur contacturen heb je in het eerste jaar? En hoe snel vinden afstudeerders van de opleiding Toegepaste Biologie een baan? De antwoorden op deze vragen vind bij facts & figures!

Facts & figures  Baankansen

Goed voorbereid

Toelatingseisen

Welke profiel heb je nodig voor deze opleiding? En welke extra vakken? Wat zijn de aanvullende toelatingseisen? Lees goed welke toelatingseisen er voor deze opleiding gelden.

Toelatingseisen Stappenplan aanmelden

Klaar voor de toekomst!

Na de opleiding

Tot welke beroepen leidt de opleiding Toegepaste Biologie op? In welk type functies werken afgestudeerden van de opleiding? Welke mogelijkheden zijn er als je nog wil doorstuderen aan een universiteit?

Beroepen  Baankansen

Hoe gaat het nu echt?

Studenten vertellen

"Ik kies voor de HAS omdat de keuzevrijheid groot is."

Jette

Studente Toegepaste Biologie

 

Lees hier het verhaal van Jette

"Ik kies voor de HAS omdat je heel dicht bij het bedrijfsleven staat."

Milan

Student Toegepaste Biologie

 

Lees hier het verhaal van Milan

 

We zitten voor je klaar

Contact

Ryanne Wijnhoven

Ryanne Wijnhoven

Studieadviseur
ry.wijnhoven@has.nl 088 - 890 30 78
Ingrid Geurts

Ingrid Geurts

Secretariaat
I.Geurts@has.nl 088 - 890 31 04