Hoe zorg je dat koeien meer melk produceren en toch een fijn leven hebben? Hoe ontwikkel je een mooie, rode tomaat die ook nog beschermt tegen kanker? Op deze concrete vragen zoek je bij Toegepaste Biologie een antwoord. Bij deze vierjarige hbo opleiding bestudeer je planten, dieren, ecologie en voeding. Je resultaten breng je direct in de praktijk. Zo lever je met jouw onderzoek een bijdrage aan gezonder eten, een beter milieu en een goed leven voor de dieren.

De hbo-opleiding Toegepaste Biologie in Venlo heeft van de Keuzegids 2021 opnieuw  het kwaliteitszegel TOP opleiding gekregen, net zoals in 2019,2018 en 2017.

Kijken in plaats van lezen

Opleiding in beeld

In deze video vertellen studenten Lewis en Judith vertellen over hun opleiding. Lewis legt uit dat de opleiding Toegepaste Biologie een hele brede studie is, waarbij je de geleerde theorie meteen toepast in de praktijk. Je gaat elke week op excursie naar bedrijven en organisatie is de richting plant, dier, voeding en ecologie. Judith vertelt over haar stage bij Limgroup, waar ze een nieuwe houdbaarheidstoets ontwikkeld voor aardbeien.

Lewis en Judith voelen zich thuis op de HAS, omdat het een kleinschalige school is met veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van elke student.

Meer over de opleiding

Studenten vertellen

Real life challenges

"Kun je zieke mensen helpen met gestresste planten?"

Buck, Vera en Saskia

Studenten Toegepaste Biologie

Paniekplanten Challenge

"Ik kies voor doorstuderen na het mbo, omdat ik onderzoek doen zo leuk vind"

Mick

Student Toegepaste Biologie

Lees hier het verhaal van Mick

College, stage, minor, project

Leerplan

Welke vakken krijg je? Welke lesvormen krijg je? En hoe vaak ga je op stage? In het leerplan vind je een globaal overzicht van deze vierjarige hbo opleiding.

Leerplan Studenten vertellen over de opleiding

De opleiding in cijfers

Facts & figures

Hoeveel eerstejaars studenten starten deze opleiding? Hoe beoordelen huidige studenten de opleiding? Hoeveel uur contacturen heb je in het eerste jaar? En hoe snel vinden afstudeerders van de opleiding Toegepaste Biologie een baan? De antwoorden op deze vragen vind bij facts & figures!

Facts & figures  Baankansen

Goed voorbereid

Toelatingseisen

Welke profiel heb je nodig voor deze opleiding? En welke extra vakken? Wat zijn de aanvullende toelatingseisen? Lees goed welke toelatingseisen er voor deze opleiding gelden.

Toelatingseisen

Klaar voor de toekomst!

Na de opleiding

Tot welke beroepen leidt de opleiding Toegepaste Biologie op? In welk type functies werken afgestudeerden van de opleiding? Welke mogelijkheden zijn er als je nog wil doorstuderen aan een universiteit?

Beroepen  Baankansen

Zo maak je de juiste studiekeuze

Bezoek een open dag en kom proefstuderen

Online open dag

Wo 25 november 2020

Proefstuderen

Vr 11 december 2020

Meeloopdag

Datum in overleg

Studiekeuze-events in 2021

Hoe gaat het nu echt?

Studenten vertellen

"Ik kies voor de HAS omdat de keuzevrijheid groot is."

Jette

Studente Toegepaste Biologie

Lees hier het verhaal van Jette

"Ik kies voor de HAS omdat je heel dicht bij het bedrijfsleven staat."

Milan

Student Toegepaste Biologie

Lees hier het verhaal van Milan

De hbo-opleiding Toegepaste Biologie in Venlo heeft van de Keuzegids 2021 het kwaliteitszegel TOP opleiding gekregen, net als in 2019, 2018 én 2017! Opleidingen die meer dan 75 punten behalen, krijgen een kwaliteitszegel van topopleiding in de Keuzegids.

Top opleiding in 2021, 2019, 2018 én 2017
We zitten voor je klaar