Kun je zieke mensen helpen met gestresste planten?

Paniekplanten challenge

AANMELDEN

Let op! Voor de opleiding Toegepaste Biologie is Numerus Fixus van toepassing.

Van 15 oktober t/m 15 januari is het mogelijk om je in te schrijven voor de hbo bachelor opleiding Toegepaste Biologie bij HAS Hogeschool, vestiging Venlo.

In de checklist kun je zien welke stappen je allemaal moet ondernemen om je aan te melden voor een hbo opleiding bij HAS Hogeschool!

De inschrijving voor een hbo bachelor opleiding bij HAS Hogeschool doe je via Studielink.

De gegevens uit Studielink worden automatisch doorgestuurd naar HAS Hogeschool. Je ontvangt daarna een mail van bureau Studentzaken met informatie over zaken die nog geregeld moeten worden. Als je binnen 4 weken niets hebt ontvangen, stuur dan een mail naar aspirant@has.nl.

Vragen?

Heb je nog vragen over je inschrijving via Studielink, neem dan contact op met bureau Studentzaken.

Bureau Studentzaken
aspirant@has.nl 088 - 890 38 80

Voor overige vragen en antwoorden over de opleiding, bezoek dan de pagina van de opleiding of neem contact op met de studieadviseur van de opleiding.

Zo regel je je aanmelding

HANDIGE CHECKLIST

Stap 2 - Volg een proefstudeerdag

Tijdens een proefstudeerdag kom je erachter of de hbo opleiding Toegepaste Biologie bij jouw interesse en talenten past. Je kunt tijdens deze dag kennismaken met docenten en studenten en volop vragen stellen. Bekijk alle data en meld je aan voor een proefstudeerdag.

Stap 3 – DigiD code aanvragen voor 25 december 2018! (duurt minstens 5 werkdagen)

Aanmelden voor een opleiding bij HAS Hogeschool gaat via www.studielink.nl.

Je hebt daarvoor een DigiD code nodig. Vraag de code zo snel mogelijk aan via www.digid.nl.

Let op! Voor het aanvragen van je DigiD code heb jij je burgerservice nummer nodig. Deze kun je vinden op je paspoort of je id-kaart.

Stap 4 – Check de toelatingseisen

Controleer hier de toelatingseisen van je opleiding

Let op! Voor de opleiding Toegepaste Biologie geldt een Numerus Fixus.

Stap 5 – Meld je uiterlijk 15 januari 2019 aan

Heb jij al je gegevens bij de hand? Dan kun jij je gaan aanmelden via Studielink vanaf 15 oktober!

Je dient in Studielink een inschrijfverzoek in voor de opleiding Toegepaste Biologie in Venlo en / of Den Bosch.Je dient in Studielink een inschrijfverzoek in voor de opleiding Toegepaste Biologie in Venlo en / of Den Bosch.

Via het stappenplan van Studielink kun je informatie vinden over de stappen die je moet ondernemen om je aan te melden via Studielink.

Stap 6 – Selectieprocedure tussen 16 januari 2019 en 1 april 2019

Je doet mee aan de selectieprocedure. Deze procedure bestaat uit de volgende verplichte elementen:

1. Vul het motivatieformulier in
    Na je aanmelding via Studielink ontvang je een motivatieformulier. We dienen het motivatieformulier uiterlijk 1 april 2019 in ons bezit te hebben.
  2. Kom naar de selectiedag
    Tijdens deze dag krijg je een schrijfopdracht die meetelt in de selectieprocedure en maak je 2 online toetsen op het gebied van wiskunde en scheikunde.
  3. Doe online de persoonlijkheidstest studiegedrag
    Aan de hand van deze test kunnen we bepalen of jouw studiegedrag past bij de opleiding. Toegepaste Biologie.
    Je krijgt hierover na 30 januari 2019 per e-mail bericht als je je hebt aangemeld voor de opleiding via Studielink. (Check indien nodig ook je spambox).

Stap 7 - Je krijgt je rangnummer op 15 april 2019

Op 15 april 2019 krijg je via de e-mail je rangnummer van Studielink. Rond die tijd krijg je van de opleiding eveneens per e-mail een motivering van dit rangnummer.

Als je het niet eens bent met het rangnummer, dan kun je binnen 6 weken na ontvangst van de e-mail bezwaar maken bij de opleiding. Hoe dit moet staat in de email. Er is géén bezwaar mogelijk tegen de methode van selecteren en/of de gehanteerde selectiecriteria.

Stap 8 – Belangrijke informatie aanleveren

Na je inschrijving in Studielink ontvang je een email over de vervolgstappen: upload een portretfoto en een eventuele dyslexieverklaring of medische verklaring.

Stap 9 – Digitale machtiging

Om te kunnen starten aan een opleiding bij HAS Hogeschool, moet je collegegeld betalen. Via studielink kun je een digitale machtiging afgeven vanaf 1 juni. Voor meer informatie over de hoogte van het collegegeld en de betalingsdata, bekijk de pagina collegegeld.

Stap 10 – Vergeet ook niet je studiefinanciering aan te vragen!

Denk ook aan het aanvragen van studiefinanciering en eventueel je OV-jaarkaart via www.duo.nl.