Kun je zieke mensen helpen met gestresste planten?

Paniekplanten challenge

Als jij gek bent van biologie, zit je bij de hbo opleiding Toegepaste Biologie helemaal op je plek. Je leert hier alles over dieren, planten, ecologie en mensen. En over de invloed van voeding. Leren doe je hier niet alleen in theorie, maar ook direct in de praktijk. Voor je opdrachten en projecten ga je naar buiten: in de kas, het dierenverblijf of in het veld verzamel je de gegevens voor jouw onderzoek. Elk blok los je samen met je medestudenten een probleem uit de praktijk op. Zo ontwikkel je jezelf én draag je bij aan een gezonde, duurzame leefomgeving voor mens, dier en plant.

Djailey (student Toegepaste Biologie) over de vele excursies: "mooi dat je te zien krijgt hoe het écht is".

Kies waar je hart ligt

4 profielen

Je kunt bij Toegepaste Biologie kiezen uit 4 profielen:

• Food
  • Dier
  • Plant
  • Ecologie

In het leerplan zie je welke vakken je in welk leerjaar krijgt.

Leerplan

Bij partnerbedrijven

Topfaciliteiten

Uniek voor de HAS in Venlo is dat we in de regio Venlo veel samenwerken met innovatieve partnerbedrijven. Studenten kunnen op deze manier gebruik maken van topfaciliteiten bij deze bedrijven, zoals de modernste kassen en dierenverblijven. Daarnaast denken ze mee met onderzoeksvragen en zetten ze hun deuren open voor excursies. Natuurlijk zijn ook de faciliteiten op school dik in orde. Wat dacht je bijvoorbeeld van ons spiksplinternieuwe laboratorium?

Onderwijs bij partnerbedrijven    Laboratorium

Wat kun je worden?

Studie met toekomst

Met de opleiding Toegepaste Biologie kun je in allerlei afwisselende functies aan de slag. Bijvoorbeeld als adviseur of onderzoeker op het gebied van dierenwelzijn, plantenveredeling, voedselkwaliteit of ecologie.

Beroepen   Doorstuderen

Top resultaat

top-opleiding 2018

De hbo-opleiding Toegepaste Biologie is voor studiejaar 2018 uitgeroepen als top-opleiding (met 76 punten). Deze kwaliteitszegel is gebaseerd op studenttevredenheidsonderzoek van Keuzegids Hbo. Hbo opleidingen die meer dan 75 punten behalen in het onderzoek krijgen de kwaliteitszegel top-opleiding, Lees hier meer over Keuzegids Hbo.