Kun je zieke mensen helpen met gestresste planten?

Paniekplanten challenge

Welke vooropleiding heb je nodig om aan deze opleiding te beginnen? Wat is de toelatingsprocedure? En welke mogelijkheden zijn er als ik niet helemaal voldoe aan de eisen?

havo, vwo, mbo?

Toelatingseisen

HAVO

 • Economie en maatschappij + scheikunde
 • Natuur en gezondheid
 • Natuur en techniek

Biologie als eindexamenvak is zeer gewenst

VWO

 • Economie en maatschappij
  + scheikunde
 • Cultuur en maatschappij
  + wiskunde + scheikunde
 • Natuur en gezondheid
 • Natuur en techniek

Biologie als eindexamenvak is zeer gewenst

MBO

 • MBO niveau 4, waarbij wiskunde en scheikunde sterk worden aanbevolen

Kijk ook naar het Young Professionals Traject, daarmee word je voorbereid op studeren op hbo-niveau en kun je wiskunde bijspijkeren.

Meer informatie over het Young Professionals traject

Numerus Fixus

Aanmelden is niet meer mogelijk

Bij de hbo-opleiding Toegepaste Biologie geldt voor studiejaar 2019 / 2020 een Numerus Fixus, de aanmelddeadline was hiervoor op 15 januari 2019. Aanmelden is niet meer mogelijk. 

Om te kunnen starten bij deze opleiding doorloop je de volgende 7 stappen:


Stap 1: Kom naar de open dag

Proef de sfeer op de HAS, kom luisteren naar de voorlichtingspresentatie van Toegepaste Biologie en ontmoet docenten en studenten.


Stap 2: Volg een proefstudeerdag

Tijdens een proefstudeerdag kom je erachter of de hbo opleiding Toegepaste Biologie bij jouw interesse en talenten past. Je kunt tijdens deze dag kennismaken met docenten en studenten en volop vragen stellen. Meld je hier aan voor een proefstudeerdag.


Stap 3: Vraag een DigiD aan voor 25 december 2018

Als je nog geen DigiD hebt, vraag deze dan vóór de Kerstvakantie  aan via www.digid.nl. Dit duurt enkele dagen. Een DigiD heb je nodig om je in te schrijven en studiefinanciering aan te vragen.


Stap 4: Meld je uiterlijk 15 januari 2019 aan

Je dient in Studielink een inschrijfverzoek in voor de opleiding Toegepaste Biologie in Venlo of Den Bosch. Via het stappenplan van Studielink kun je informatie vinden over de stappen die je moet ondernemen om je aan te melden via Studielink.


Stap 5: Selectieprocedure  tussen 16 januari 2019 en 1 april 2019

Je doet mee aan de selectieprocedure. Deze procedure bestaat uit de volgende verplichte  elementen:

 1. Vul het motivatieformulier in
  Na je aanmelding via Studielink ontvang je een motivatieformulier. We dienen het motivatieformulier uiterlijk 1 april 2019 in ons bezit te hebben.
 2. Kom naar de selectiedag
  Tijdens deze dag krijg je een schrijfopdracht die meetelt in de selectieprocedure en maak je twee online toetsen op het gebied van wiskunde en scheikunde.
  Uitnodigingen voor deze selectiedag zijn per e-mail verstuurd naar alle aanmelders. Check indien nodig je spambox. 
 3. Doe online de persoonlijkheidstest studiegedrag
  Aan de hand van deze test kunnen we bepalen of jouw studiegedrag past bij de opleiding. Toegepaste Biologie. Je krijgt hierover na 30 januari 2019 per e-mail bericht als je je hebt aangemeld voor de opleiding via Studielink. (Check indien nodig ook je spambox). De periode waarin je de test kunt maken is van 25 maart t/m 29 maart.


Stap 6: Je krijgt je rangnummer op 15 april 2019

Op 15 april 2019 krijg je via de e-mail je rangnummer van Studielink. Er zijn 240 plaatsen beschikbaar. Als je een plaats aangeboden krijgt, ontvang je hierover een aparte e-mail.

Rond die tijd krijg je van de opleiding eveneens per e-mail een motivering van dit rangnummer. Als je het niet eens bent met het rangnummer, dan kun je binnen 6 weken na ontvangst van de e-mail bezwaar maken bij de opleiding. Er is géén bezwaar mogelijk tegen de methode van selecteren en/of de gehanteerde selectiecriteria. Bezwaar indienen kan via toegepastebiologie@has.nl.

Indien je geen plaats aangeboden krijgt, bestaat de kans dat je later alsnog een plaats aangeboden krijgt, omdat er een plek vrij gekomen is. Houd de berichtgeving van Studielink dus in de gaten. 


Stap 7: Accepteer je plaats binnen 2 weken

Als je een plaats krijgt aangeboden, moet je deze binnen 2 weken via Studielink accepteren of weigeren. Natuurlijk moet je wel aan de toelatingseisen van de opleiding voldoen, om ook echt te kunnen starten.

 

Voldoe je niet aan deze eisen?

Overige instroom

Volg je nu HAVO/VWO maar heb je niet het juiste profiel?

Dan is er de mogelijkheid om bepaalde vakken bij te spijkeren. Klik hier voor meer informatie over de deficiëntiecursussen.

Volg je nu een mbo-opleiding zonder doorstromen wiskunde en scheikunde?

Vanuit de opleiding wordt sterk aanbevolen om het Young Professionals Traject (=MBO-HAS-traject) te volgen, zodat je beter voorbereid bent op je studie bij HAS Hogeschool. Klik hier voor meer informatie over het Young Professionals traject.

Beschik je over een niet-Nederlands diploma?

International Office behandelt de aanmeldingen van studenten met een niet-Nederlandse vooropleiding die zich willen inschrijven voor een Nederlandstalig hbo bachelor programma.

Verder moet je voldoen aan de volgende taaleis:
- NT2-certificaat Nederlands,
- óf
- bewijs dat je in Nederland hebt gestudeerd tot 3 HAVO / 3 VWO

Heb je vragen over deze aanmeldprocedure? Neem dan contact op met International Office: international@has.nl

21+ toets

Indien je niet de juiste vooropleiding hebt om te worden toegelaten én je bent 21 jaar of ouder (bij de start van het studiejaar d.w.z. 1 september) dan kun je je beroepen op de 21+ toets.

Bel of e-mail de studieadviseur

Vragen over toelating

Ryanne Wijnhoven

Ryanne Wijnhoven

Studieadviseur
ry.wijnhoven@has.nl 088 - 890 30 78