Kun je friet zaaien?

Aardappel Anders Challenge

Hollandse groenten, bloemen en aardappelen zie je over de hele wereld. Logisch, want we hebben in Nederland enorm veel kennis en ervaring op het gebied van tuinbouw en akkerbouw. Onze nieuwe rassen, technische innovaties en duurzame productiemethoden vinden dan ook hun weg naar vele landen. De hbo opleiding Tuinbouw en akkerbouw aan HAS Hogeschool is jouw springplank naar deze dynamische, internationale wereld.

Kijken in plaats van lezen

Opleiding in beeld

Marleen en Maarten vertellen over hun vooropleiding, resp. HAVO en MBO. Beiden hebben ze thuis een eigen bedrijf. Naast het voortzetten van het familiebedrijf droomt Marleen om in deeltijd te werken voor een adviesbureau. Maarten wil zijn droom op papier zetten, zodat straks heel Nederland kiest voor zijn kersen. Op kamers gaan in de gezellige stad Den Bosch en de persoonlijke school zijn voor Marleen belangrijke pluspunten.

Studentverhalen

Real life challenges

''Kun je een bloemkool in bedwang houden?''

CARLY EN JOANNE

Studenten Tuinbouw en akkerbouw

 

Bedwing de Bloemkool Challenge

''Kun je friet zaaien?''

MANON EN ARON

Student Tuinbouw en akkerbouw

 

Aardappel Anders Challenge

College, stage, minor, project

Het leerplan

Het eerste jaar van de hbo opleiding Tuinbouw en akkerbouw is een basis jaar. Voorbeelden van vakken zijn dwars door de keten, economie en bedrijf en marketing en communicatie. Aan het eind van het eerste jaar ga je op oriëntatiestage. Je kunt in het tweede jaar kiezen voor de volgende specialisaties: Applied Plant Research, Global Trade & Business Management of Cultivation & Technology.

Het leerplan Studenten vertellen over de opleiding

De opleiding in cijfers

Facts & figures

Hoeveel eerstejaars studenten starten deze opleiding? Hoe beoordelen huidige studenten de opleiding? Hoeveel uur contacturen heb je in het eerste jaar? En hoe snel vinden afstudeerders van de hbo opleiding Tuinbouw en akkerbouw een baan? De antwoorden op deze vragen vind bij facts & figures!

Facts & figures  Baankansen

Goed voorbereid

Toelatingseisen

Welke profiel heb je nodig voor deze opleiding? En welke extra vakken? Wat zijn de aanvullende toelatingseisen? Lees goed welke toelatingseisen er voor deze opleiding gelden.

Toelatingseisen Stappenplan aanmelden

Klaar voor de toekomst!

Na de opleiding

Tot welke beroepen leidt de hbo opleiding Tuinbouw en akkerbouw op? In welk type functies werken afgestudeerden van de opleiding? Welke mogelijkheden zijn er als je nog wil doorstuderen aan een universiteit?

Beroepen Doorstuderen

 

Bezoek een open dag of kom proefstuderen

Tuinbouw en akkerbouw zelf ervaren

Open dag

26 januari 2019

Proefstuderen

12 februari 2019

Open avond

27 maart 2019

Proefstuderen

4 april 2019

We zitten voor je klaar

Contact

Maaike Mikkers

Maaike Mikkers

Studieadviseur
M.Mikkers@has.nl 088 - 890 37 89
Whatsapp

Whatsapp

HAS Hogeschool
has@has.nl +31 88 890 3600