Kun je friet zaaien?

Aardappel Anders Challenge

Tuinbouw en akkerbouw staat helemaal boven aan de lijst van opleidingen met uitstekende beroepskansen. In de groene sector is er erg veel vraag naar afgestudeerden van HAS Hogeschool en vaak krijgen onze studenten al een baan aangeboden voordat ze officiëel afgestudeerd zijn. Ze ontmoeten hun toekomstige werkgever tijdens hun studie, vaak tijdens stages of tijdens hun afstudeeropdracht in het laatste jaar.

Een baan die bij je past

Doordat de markt altijd volop in beweging is, en bedrijven steeds groter, technischer en internationaler worden, vind je na je opleiding altijd wel een passende en uitdagende (internationale) baan. Of misschien wil je zelf wel ondernemer worden en je eigen bedrijf starten? Waar en hoe dan ook: na de opleiding Tuinbouw en akkerbouw ligt een wereld voor je open!

Beroepen

Jouw kennis komt van pas bij veredelings- en exportbedrijven, teeltbedrijven, veilingen, tuincentra, banken, adviesbureaus, technische bedrijven en vakbladen. Enkele functies: ondernemer of bedrijfsmanager op een teeltbedrijf, teeltadviseur, onderzoeker in gewasbescherming, sales manager, exportmanager, productmanager, manager van een grote bloemenwinkel of tuincentrum, inkoper van een inkoopcombinatie, commercieel medewerker van een exportbedrijf of een inkoopfunctie in het buitenland.

Leven na de HAS

Alumni verhalen

"Word lid van Gremio Unio"

Henk Vaandrager