René studeerde Tuinbouw en akkerbouw aan HAS Hogeschool en heeft een eigen bedrijf. Daarnaast geeft hij advies over het telen van fruit.

Lees het verhaal van René hieronder.

Wat is je het meeste bijgebleven van je studie aan HAS Hogeschool?

Je werd gestimuleerd om samen te werken en samen een doel te bereiken. Dat vond ik mooi. Waarbij ook nog eens ieders kwaliteiten benut werden. Daarnaast hadden we een gezellige groep. Naast dat we samen voor school activiteiten ondernamen, hebben we regelmatig een gezellige donderdagavond in het centrum gehad.

Meer over de opleiding Tuinbouw en akkerbouw

Wat voor werk doe je nu?

Ik zit met mijn oom in de maatschap op een fruitteeltbedrijf in Zeeland. Daar telen, bewaren en sorteren we appels en peren. Daarnaast werk ik bij Adviesbureau Delphy. Daar ben ik adviseur grootfruit en manager van het fruitteeltteam. Met dat team geven we bedrijfsadvies, organiseren we demodagen en activiteiten en ontwikkelen we een platform voor digitaal advies.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Iedere werkdag is anders. Dat komt natuurlijk ook omdat veel werk seizoensgebonden is, zowel bij Delphy als op het eigen bedrijf. Met Delphy werken we door heel Nederland. Een paar keer per jaar zit ik voor een werkbezoek in het buitenland.

Wat is jouw advies voor aankomende studenten?

Ik ben zelf op kamers gegaan en ben actief geworden binnen studentenvereniging Gremio Unio. Dat heeft me zelfstandiger gemaakt. Daar heb ik later veel profijt van gehad. Dat zou ik aankomende studenten dus adviseren: ga op kamers. Daarnaast was mijn Engels slecht, maar dankzij een stage in Nieuw-Zeeland heb ik dat verbeterd. Ga dus vooral naar het buitenland, ook als is je talenknobbel nog niet ontwikkeld. Dat komt daar vanzelf.