Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

Tijdens de hbo-opleiding Tuinbouw en akkerbouw ontdek je de wereld van planten, maar ook de hele keten van producent tot consument. Je krijgt dus technische én bedrijfskundige vakken: van biologie, teelttechnieken en veredeling tot bedrijfseconomie, management en marketing. Hierbij komen actuele thema’s aan bod. Zoals duurzaam produceren, voedselveiligheid en de laatste trends in smaak.

De hbo-opleiding Tuinbouw en akkerbouw wordt ook in het Engels aangeboden: Horticulture & Business Management

Open dagen en proefstuderen bij de hbo-opleiding Tuinbouw en akkerbouw

Hightech kas

De Nederlandse tuinbouw en akkerbouw lopen voorop met innovatieve producten en teeltmethoden. Bij HAS Hogeschool ga je daar in mee. In de hightech kas op school werk je met de nieuwste technieken op teeltgebied. En we hebben een laboratorium en biologielab waar je volop kunt experimenteren.

Neem een kijkje in de kas Alle studiefaciliteiten

Rooskleurige toekomst

De markt van tuin- en akkerbouw is continu in beweging. Bedrijven worden steeds groter, technischer en internationaler. Na je opleiding vind je dan ook ongetwijfeld een uitdagende baan, misschien wel in het buitenland. Of start je liever je eigen bedrijf? De wereld ligt voor je open!

Bekijk de baankansen

Welke past het beste bij jou?

Vergelijkbare opleidingen

Bedrijfskunde en agribusiness

Je leert bedrijfsvraagstukken in de agrisector analyseren en financiële zaken regelen. Maar ook logistieke problemen oplossen en marketingstrategieën ontwikkelen. (Den Bosch)

Veehouderij

Je leert over koeien, varkens, kippen en geiten. Je verdiept je in het dier, het bedrijf en de omgeving.

Toegepaste Biologie

Bij deze opleiding bestudeer je planten, dieren, voeding en ecologie. Met jouw onderzoek lever je een bijdrage aan een duurzame leefomgeving. (Venlo)

Bedrijfskunde en agribusiness

Werken in de agrisector? Bij deze opleiding leer je heel praktijkgericht alles over ondernemen, management, financiën en logistiek (Venlo)