Hier vind je informatie over hoe je je aanmeldt voor de hbo-opleiding Tuinbouw en akkerbouw, geregistreerd onder CROHO-nummer 34868.

Havo. vwo, mbo?

HAVO

Toelaatbaar met de volgende profielen:

• Economie en maatschappij
    + scheikunde
  • Natuur en gezondheid
  • Natuur en techniek

VWO

Toelaatbaar met de volgende profielen:

• Economie en maatschappij
    + scheikunde
  • Natuur en gezondheid
  • Natuur en techniek

MBO

• Niveau 4
    Wiskunde en scheikunde worden sterk aanbevolen

Kom jij studeren bij HAS Hogeschool en wil je jezelf extra goed voorbereiden? Volg dan het Young Professionals Traject, speciaal voor mbo-studenten!

Meer informatie over het Young Professionals Traject

In drie stappen

Aanmelden en studiekeuzecheck

• Bezoek een open dag en/of proefstudeerdag
    Tijdens een open dag of proefstudeerdag proef je de sfeer op HAS Hogeschool en ontmoet je studenten en docenten.
  • Meld je aan via www.studielink.nl
    Ga naar www.studielink.nl en kies voor Tuinbouw en akkerbouw aan HAS Hogeschool.

Je moet uiterlijk 1 mei 2020 aangemeld zijn om toelatingsrecht te krijgen (mits je aan de toelatingseisen voldoet). Na 1 mei vervalt dat recht, en gelden andere regels.
  • Laat een studiekeuzecheck doen
    Als je je uiterlijk 1 mei aanmeldt, heb je recht op een studiekeuzecheck. We adviseren je om daarvan gebruik te maken. Je weet dan beter of de studie van je keuze bij je past. Voor Tuinbouw en akkerbouw bestaat de studiekeuzecheck uit een gespek met de studieadviseur.

Heb je vragen of opmerkingen, neem dan contact op met studieadviseur Maaike Mikkers via m.mikkers@has.nl.

Voldoe je niet aan deze eisen?

Overige instroom

Volg je nu havo/vwo maar voldoe je niet aan de toelatingseisen?
Dan is er de mogelijkheid om bepaalde vakken bij te spijkeren. Lees dan hier alles over de deficiëntiecursussen.

Volg je nu een mbo-opleiding, maar voldoe je niet aan de toelatingseisen?
Neem contact op met de studieadviseur.

Ben je ouder dan 21 en voldoe je niet aan de instroomeisen (havo/vwo of mbo 4)?
Neem contact op met de studieadviseur.

Beschik je over een niet-Nederlands diploma?

International Office behandelt de aanmeldingen van studenten met een niet-Nederlandse vooropleiding die zich willen inschrijven voor een Nederlandstalig hbo-bachelor programma.

Verder moet je voldoen aan de volgende taaleis:
- NT2-certificaat Nederlands,
- óf
- bewijs dat je in Nederland hebt gestudeerd tot 3 HAVO / 3 VWO

Heb je vragen over deze aanmeldprocedure? Neem dan contact op met International Office: international@has.nl

Bel of e-mail de studieadviseur

Vragen over toelating?

Maaike Mikkers