Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

Wil jij aan de slag in de sector die steeds belangrijker wordt voor de productie van ons voedsel en alle planten en bloemen? Dan is de opleiding Tuinbouw en akkerbouw iets voor jou! Je leert alles over de teelt, plantgezondheid, plantbiologie, duurzaamheid en precisielandbouw. Maar je krijgt ook les in bedrijfseconomie, marketing en ondernemerschap. 

Kijken in plaats van lezen

Opleiding in beeld

Kristel en Kasper studeren allebei Tuinbouw en akkerbouw aan HAS Hogeschool. Kasper zit in het vierde jaar en is bijna klaar. Al voor zijn afstuderen heeft hij een baan aangeboden gekregen! In de video kijkt hij terug op zijn studietijd. Vooral van de buitenlandse excursie en zijn stage heeft hij veel geleerd. Kristel vertelt onder andere over het teeltproject en je ziet haar aan het werk in de hightech kas, de schooltuin en in één van de laboratoria. Ze voelt zich op de HAS helemaal thuis vanwege de gezellige en open sfeer.   

Studentverhalen

Real life challenges

''Kun je een bloemkool in bedwang houden?''

CARLY EN JOANNE

Studenten Tuinbouw en akkerbouw

 

Bedwing de Bloemkool Challenge

''Kun je friet zaaien?''

MANON EN ARON

Studenten Tuinbouw en akkerbouw

 

Aardappel Anders Challenge

College, stage, minor, project

Het leerplan

Het eerste jaar van de hbo opleiding Tuinbouw en akkerbouw is een basis jaar. Voorbeelden van vakken zijn: Dwars door de keten, Economie & bedrijf en Marketing & communicatie. Aan het eind van het eerste jaar ga je op oriëntatiestage. Je kunt in het vierde jaar kiezen voor de volgende specialisaties: Applied Plant Research, Global Trade & Business Management, Cultivation & Technology of Topklas ondernemen.

Het leerplan Studenten vertellen over de opleiding

De opleiding in cijfers

Facts & figures

Hoeveel eerstejaars studenten starten deze opleiding? Hoe beoordelen huidige studenten de opleiding? Hoeveel uur contacturen heb je in het eerste jaar? En hoe snel vinden afstudeerders van de hbo opleiding Tuinbouw en akkerbouw een baan? De antwoorden op deze vragen vind bij facts & figures!

Facts & figures  Baankansen

Goed voorbereid

Toelatingseisen

Welke profiel heb je nodig voor deze opleiding? En welke extra vakken? Wat zijn de aanvullende toelatingseisen? Lees goed welke toelatingseisen er voor deze opleiding gelden.

Toelatingseisen Stappenplan aanmelden

Klaar voor de toekomst!

Na de opleiding

Tot welke beroepen leidt de hbo opleiding Tuinbouw en akkerbouw op? In welk type functies werken afgestudeerden van de opleiding? Welke mogelijkheden zijn er als je nog wil doorstuderen aan een universiteit?

Beroepen Doorstuderen

 

Tuinbouw en akkerbouw

Studiekeuze-events

Online studiemarkt

Check de studiekeuzevideo's

Open dag

Bekijk de data

Stel je vraag

Contact met de studieadviseur

We zitten voor je klaar

Contact

Maud Putters-Bruurs

Maud Putters-Bruurs

Studieadviseur Horticulture & Business Management en Tuinbouw en akkerbouw
WhatsApp

WhatsApp

HAS Hogeschool
has@has.nl +31 88 890 3600
Welke past het beste bij jou?

Vergelijkbare opleidingen

Bedrijfskunde en agribusiness

Je leert bedrijfsvraagstukken in de agrisector analyseren en financiële zaken regelen. Maar ook logistieke problemen oplossen en marketingstrategieën ontwikkelen. (Den Bosch)

Veehouderij

Je leert over koeien, varkens, kippen en geiten. Je verdiept je in het dier, het bedrijf en de omgeving.

Toegepaste Biologie

Bij deze opleiding bestudeer je planten, dieren, voeding en ecologie. Met jouw onderzoek lever je een bijdrage aan een duurzame leefomgeving. (Venlo)

Bedrijfskunde en agribusiness

Werken in de agrisector? Bij deze opleiding leer je heel praktijkgericht alles over ondernemen, management, financiën en logistiek (Venlo)