De veehouderijsector staat volop in de belangstelling en is in beweging. Dierwelzijn, kringlooplandbouw en emissies zijn belangrijke onderwerpen. Wil jij graag een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van deze dynamische sector?  Dan is de hbo opleiding Veehouderij echt iets voor jou! In deze opleiding met veel praktijk staat het houden van productiedieren (koeien, varkens, kippen en geiten) centraal. Je verdiept je o.a. in de voeding, de fokkerij, de intensieve en extensieve houderijsystemen en de economische kanten van het bedrijfsmatig houden van deze dieren. De opleiding biedt je alle gereedschap om jouw ambitie in de veehouderij waar te maken.

Kijken in plaats van lezen

Opleiding in beeld

Sanne en Lars vertellen over de hbo-opleiding Veehouderij. Lars vertelt over de inhoud van de opleiding: zijn favoriete vak, leukste buitenschoolse activiteit en de sfeer op HAS Hogeschool. De ouders van Lars hebben een melkveebedrijf en hij laat de werkzaamheden op het bedrijf zien.

Meer over de opleiding

Real life challenges

Student verhalen

''Kun je koeien laten appen?"

Maud en Yordi

Studenten Veehouderij

Connected Cow Challenge

''Ik wilde alles over varkens en varkenshouderijen weten!''

BART

Student Veehouderij

Lees hier het verhaal van Bart

College, stage, minor, project

Het leerplan

Het eerste jaar is een oriënterend jaar waarbij je kennis maakt met heel veel aspecten van de veehouderij. Voorbeelden van vakken zijn: Dier, sector & markt, Dier & gezondheid, Bedrijf & omgeving en Beroep & omgeving. Aan het eind van leerjaar 1 ga je op oriëntatiestage.

Het leerplan Joshua vertelt over zijn eigen onderneming

De opleiding in cijfers

Facts & figures

Hoeveel eerstejaars studenten starten deze opleiding? Hoe beoordelen huidige studenten de opleiding? Hoeveel contacturen heb je in het eerste jaar? En hoe snel vinden afstudeerders van de hbo opleiding Veehouderij een baan? De antwoorden op deze vragen vind je bij facts & figures!

Facts & Figures Faciliteiten en diensten

We zitten voor je klaar

Annemarie Kerkhof

Studieadviseur Veehouderij