Draag je de agrarische sector een warm hart toe? Wil je graag een bijdrage leveren aan ontwikkeling van deze sector die volop in beweging is? Dan is de hbo-opleiding Veehouderij echt iets voor jou! Hier leer je van alles over koeien, varkens, kippen en geiten. Je verdiept je in het dier, het bedrijf en de omgeving. Met deze opleiding heb je alle gereedschap in handen om jouw ambitie in de veehouderij waar te maken.

Kijken in plaats van lezen

Opleiding in beeld

Sanne en Lars vertellen over de hbo-opleiding Veehouderij. Lars vertelt over de inhoud van de opleiding: zijn favoriete vak, leukste buitenschoolse activiteit en de sfeer op HAS Hogeschool. De ouders van Lars hebben een melkveebedrijf en hij laat de werkzaamheden op het bedrijf zien.

Meer over de opleiding

Real life challenges

Student verhalen

''Kun je koeien laten appen?"

Maud en Yordi

Studenten Veehouderij

Connected Cow Challenge

''Ik wilde alles over varkens en varkenshouderijen weten!''

BART

Student Veehouderij

Lees hier het verhaal van Bart

College, stage, minor, project

Het leerplan

Het eerste jaar is een oriënterend jaar waarbij je kennis maakt met heel veel aspecten van de veehouderij. Voorbeelden van vakken zijn: Dier, sector & markt, Dier & gezondheid, Bedrijf & omgeving en Beroep & omgeving. Aan het eind van leerjaar 1 ga je op oriëntatiestage.

Het leerplan Joshua vertelt over zijn eigen onderneming

De opleiding in cijfers

Facts & figures

Hoeveel eerstejaars studenten starten deze opleiding? Hoe beoordelen huidige studenten de opleiding? Hoeveel contacturen heb je in het eerste jaar? En hoe snel vinden afstudeerders van de hbo opleiding Veehouderij een baan? De antwoorden op deze vragen vind je bij facts & figures!

Facts & Figures Faciliteiten en diensten

Bezoek een open dag of kom proefstuderen

Veehouderij ervaren

Open dag