Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

Annemieke heeft Veehouderij gestudeerd aan HAS Hogeschool en volgt nu de Master Animal Sciences aan de Wageningen Universiteit.

Lees het verhaal van Annemieke hieronder.

Waarom heb je ervoor gekozen om door te gaan studeren?

Ik was voor mijn gevoel nog niet uitgeleerd en dit vond ik ook het beste moment om nog door te leren. Direct doorgaan leek mij makkelijker dan eerst gaan werken, dan was ik waarschijnlijk nooit meer begonnen.

Hoe kijk je terug op je studie aan HAS Hogeschool?

Ik kijk positief terug op mijn studie, het was een gezellige tijd waarin ik veel geleerd heb. Mijn studie is een mooie basis geweest om door te kunnen studeren en ik heb er goede vriendschappen aan over gehouden.

Hoe zag een dag studeren aan de HAS er voor jou uit?

Een typische dag in de eerste twee jaar begon meestal met een (werk)college. Daarna werd er in een tussen uur vaak gewerkt aan een project en dan was het of PGO (Probleem Gestuurd Onderwijs) volgen of thuis PGO voorbereiden. De laatste twee jaar waren vooral stages en specialisatie en afstuderen.

Heb je nog tips voor studenten die dit jaar afstuderen?

Bedenk vooral wat je wil na de HAS en probeer hierop te richten. Wat wil je nog leren/ meemaken voor je afstudeert? Als student kun je makkelijker vragen om eens ergens te gaan kijken.

Wat is je droombaan? Sluiten je opleidingen daaropaan?

Het liefst zou ik een baan hebben in de advisering richting welzijn en gezondheid bij melkvee. Mijn opleidingen sluiten daar volgens mij wel bij aan, met een praktijkgerichte insteek van de HAS en de wetenschappelijke achtergrond vanuit mijn huidige opleiding.