Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

Varkens, koeien, kippen of ander vee? Welk dier jouw voorkeur ook heeft, bij de hbo-opleiding Veehouderij maak je kennis met verschillende sectoren. Of je nu al veel ervaring in de veehouderij hebt of (bijna) geen, door de lessen, opdrachten en praktijkdagen kan iedereen vanuit zijn eigen niveau en ervaring aansluiten en zich ontwikkelingen. Je leert de opgedane kennis en inzichten meteen toepassen. Zo kun je straks aan de slag als ondernemer of bedrijfsleider, adviseur of onderzoeker.

Belangrijke aspecten bij de hbo-opleiding Veehouderij:

  • Theorie en praktijk
  • Ondernemend
  • Maatschappelijk betrokken

Open dagen en proefstuderen bij de hbo-opleiding Veehouderij

Leren en werken

Tijdens jouw opleiding Veehouderij leer je van alles over voeding en fokkerij, diergezondheid en welzijn, bodem, plant, techniek, bedrijfskunde en marketing. In de techniekhal en het BiologieLab doe je hier ook zelf onderzoek naar. Bijzonder zijn ook onze drie praktijkleerbedrijven Hoeve BoveneindPels Melkvee en Berkhout Varkens waar je in de praktijk aan de slag kunt.

People, Planet, Profit

Duurzaamheid is een hot item in de veehouderij-sector. Logisch, want een duurzame onderneming heeft meer kansen voor de toekomst. Tijdens je opleiding besteed je dan ook veel aandacht aan de drie P’s. Hierbij staat People voor de sociale omgeving, Planet voor ecologie en bij Profit draait het om de economische factor. Hoe beter de drie P’s in evenwicht zijn, hoe duurzamer de onderneming.

Welke past het beste bij jou?

Vergelijkbare opleidingen

Bedrijfskunde en agribusiness

Je leert bedrijfsvraagstukken in de agrisector analyseren en financiële zaken regelen. Maar ook logistieke problemen oplossen en marketingstrategieën ontwikkelen. (Den Bosch)

Tuinbouw en Akkerbouw

Je leert over nieuwe rassen, technische innovaties en duurzame productiemethoden. (Den Bosch)

Toegepaste Biologie

Bij deze opleiding bestudeer je planten, dieren, voeding en ecologie. Met jouw onderzoek lever je een bijdrage aan een duurzame leefomgeving. (Venlo)

Bedrijfskunde en agribusiness

Werken in de agrisector? Bij deze opleiding leer je heel praktijkgericht alles over ondernemen, management, financiën en logistiek (Venlo)