Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

Varkens, koeien, kippen of ander vee? Welk dier jouw voorkeur ook heeft, bij de hbo-opleiding Veehouderij leer je hoe je een bedrijf kunt runnen. Deze hbo-opleiding is praktijk- en vakgericht. Je leert de verzamelde kennis en inzichten dus meteen toepassen. Zo kun je straks aan de slag in uiteenlopende beroepen; als ondernemer, als adviseur of als onderzoeker.

Belangrijke aspecten bij de hbo-opleiding Veehouderij:

  • Theorie en praktijk
  • Ondernemend
  • Maatschappelijk betrokken

Open dagen en proefstuderen bij de hbo-opleiding Veehouderij

Leren en werken

Tijdens jouw opleiding Veehouderij leer je van alles over voeding en fokkerij, diergezondheid en welzijn, bodem, plant, techniek, bedrijfskunde en marketing. In de techniekhal en het BiologieLab doe je hier ook zelf onderzoek naar. Bijzonder zijn ook onze twee praktijkleerbedrijven Hoeve Boveneind en Pels Melkvee, waar je in de praktijk aan de slag kunt.

People, Planet, Profit

Duurzaamheid is een hot item in de veehouderij-sector. Logisch, want een duurzame onderneming heeft meer kansen voor de toekomst. Tijdens je opleiding besteed je dan ook veel aandacht aan de drie P’s. Hierbij staat People voor de sociale omgeving, Planet voor ecologie en bij Profit draait het om de economische factor. Hoe beter de drie P’s in evenwicht zijn, hoe duurzamer de onderneming.