Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

Joris deed eerst het mbo in Boxtel en ging daarna naar HAS Hogeschool. Hier doet hij de opleiding Veehouderij. Een logische keuze, want zijn hele leven lang is hij al gek op werken met dieren.

Hobby

Joris vertelt: "Mijn interesse ligt bij de koeien, zowel melkvee als vleesvee. Vandaar dat ik als hobby een klein vleesveebedrijfje heb. Al van jongs af aan ben ik bezig met schapen, geiten, koeien en varkens. Vroeger toen ik klein was, hadden we zelf ook wat koeien voor de hobby maar daar zijn we mee gestopt. Omdat ik dit toch erg miste ben ik een aantal jaar geleden zelf weer begonnen."

 

Stage

Zijn hobby kon Joris ook toepassen in zijn meeloopstage in het eerste jaar van de hbo-opleiding Veehouderij. Hij koos voor een melkveebedrijf in Geffen. "Mijn stage ging erg goed. Ik heb met veel plezier mee gewerkt op het bedrijf. Het ging zo goed dat ik in de zomer het bedrijf een week over neem als de melkveehouder op vakantie gaat. De begeleiding was ook super. Ik werd gewoon mee in huis genomen om mee te eten enz.. Daardoor voelde ik me al snel op mijn plek. Al snel kreeg ik eigen verantwoordelijkheden. Ik ben er trots op dat ik aan het eind van de eerste week al zelfstandig kon voeren en de robots bijhouden."

De tip van Joris voor toekomstige stagiaires: "Zoek je stagebedrijf zorgvuldig! Hoe beter het bij je past hoe leuker de stage."