Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

Dierwelzijn, kringlooplandbouw en emissies zijn belangrijke onderwerpen in de veehouderijsector. Wil jij graag een bijdrage leveren aan de ontwikkeling hiervan?  Dan is de hbo opleiding Veehouderij echt iets voor jou! In deze opleiding met veel praktijk staat het houden van productiedieren (koeien, varkens, kippen en geiten) centraal. Je verdiept je o.a. in de voeding, de fokkerij, de intensieve en extensieve houderijsystemen en de economische kanten van het houden van deze dieren. Je combineert dus jouw interesses van biologie en economie. De opleiding biedt je alle gereedschap om jouw ambitie in de veehouderij waar te maken.

De opleiding Veehouderij is een richting van de opleiding Dier- en Veehouderij.

Kijken in plaats van lezen

Opleiding in beeld

Froni en Lars vertellen over de hbo-opleiding Veehouderij. Ben je benieuwd naar de inhoud van de opleiding, zoals de vakken, leukste buitenschoolse activiteiten en de sfeer op HAS Hogeschool? Bekijk dan de video van Froni en Lars! 

Meer over de opleiding

Real life challenges

Student verhalen

''Kun je koeien laten appen?"

Maud en Yordi

Studenten Veehouderij

Connected Cow Challenge

''Ik wilde alles over varkens en varkenshouderijen weten!''

BART

Student Veehouderij

Lees hier het verhaal van Bart

College, stage, minor, project

Het leerplan

Het eerste jaar is een oriënterend jaar waarbij je kennis maakt met heel veel aspecten van de veehouderij. Voorbeelden van vakken zijn: Dier, sector & markt, Dier & gezondheid, Bedrijf & omgeving en Beroep & omgeving. Aan het eind van leerjaar 1 ga je op oriëntatiestage.

Het leerplan Joshua vertelt over zijn eigen onderneming

De opleiding in cijfers

Facts & figures

Hoeveel eerstejaars studenten starten deze opleiding? Hoe beoordelen huidige studenten de opleiding? Hoeveel contacturen heb je in het eerste jaar? En hoe snel vinden afstudeerders van de hbo opleiding Veehouderij een baan? De antwoorden op deze vragen vind je bij facts & figures!

Facts & Figures Faciliteiten en diensten

Veehouderij

Studiekeuze-events

Studiemarkt

Check de studiekeuzevideo's

Open dag

Bekijk de data

Stel je vraag

Contact met de studieadviseur

We zitten voor je klaar

Contact

Annemarie Kerkhof

Annemarie Kerkhof

Studieadviseur Veehouderij
A.Kerkhof@has.nl 088 - 890 36 59
WhatsApp

WhatsApp

HAS Hogeschool
has@has.nl +31 88 890 3600
Welke past het beste bij jou?

Vergelijkbare opleidingen

Bedrijfskunde en agribusiness

Je leert bedrijfsvraagstukken in de agrisector analyseren en financiële zaken regelen. Maar ook logistieke problemen oplossen en marketingstrategieën ontwikkelen. (Den Bosch)

Tuinbouw en Akkerbouw

Je leert over nieuwe rassen, technische innovaties en duurzame productiemethoden. (Den Bosch)

Toegepaste Biologie

Bij deze opleiding bestudeer je planten, dieren, voeding en ecologie. Met jouw onderzoek lever je een bijdrage aan een duurzame leefomgeving. (Venlo)

Bedrijfskunde en agribusiness

Werken in de agrisector? Bij deze opleiding leer je heel praktijkgericht alles over ondernemen, management, financiën en logistiek (Venlo)