Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

Lijkt het je leuk om chocola gezonder te maken? Wil jij wel eens weten hoe je vruchtenyoghurt maakt en afstemt op de behoefte van de consument? Ben je benieuwd hoe je voedingsmiddelen op een veilige manier langer houdbaar maakt? Bij de hbo opleiding Voedingsmiddelentechnologie leer je alles over de wereld achter het etiket op de verpakking. En natuurlijk ga je ook zelf aan de slag!

Kijken in plaats van lezen

Opleiding in beeld

Aan de hand van een project neemt Vera je mee in de wereld van voedingsmiddelentechnologie. Ze gaat aan de slag met een lightversie van een vruchtenmousse. Ze gaat in op alle facetten van het ontwikkelen vanaf niveau ‘keukenschaal’ tot het niveau van de proeffabriek. Procestechnoloog bij een duurzame vleesproducent is haar droom.

Meer over de opleiding

Studenten vertellen

Real Life Challenges

''Kun je bier maken van bruine bonen?''

Bram en Demi

Studenten Voedingsmiddelentechnologie

Bizarre Biertjes Challenge

''Ik heb geleerd dat je altijd nieuwsgierig moet blijven"

Marieke

Oud-student Voedingsmiddelentechnologie

Lees hier alle studentverhalen

College, stage, minor, project

Het leerplan

In het eerste jaar van de hbo opleiding Voedingsmiddelentechnologie krijg je veel verschillende vakken die de breedte van de opleiding laten zien. Voorbeelden van modulen uit het eerste jaar zijn Food & Health, Food Production en Product Technology. Je krijgt zowel theorie als praktijk. Het praktijkgedeelte volg je vaak in het Food Technology Centre of in het Chemielab.

Het leerplan Studenten vertellen over de opleiding

De opleiding in cijfers

Facts & figures

Hoeveel eerstejaars studenten starten deze opleiding? Hoe beoordelen huidige studenten de opleiding? Hoeveel contacturen heb je in het eerste jaar? En hoe snel vinden afstudeerders van de opleiding Voedingsmiddelentechnolgie een baan? De antwoorden op deze vragen vind je bij facts & figures!

Facts & figures Faciliteiten en diensten

Goed voorbereid

Toelatingseisen

Welk profiel heb je nodig voor deze opleiding? En welke extra vakken? Wat zijn de aanvullende toelatingseisen? Lees goed welke toelatingseisen er voor deze opleiding gelden.

Toelatingseisen Stappenplan aanmelden

Klaar voor de toekomst!

Na de opleiding

Tot welke beroepen leidt de hbo opleiding Voedingsmiddelentechnologie op? In welk type functies werken afgestudeerden van de opleiding? Welke mogelijkheden zijn er als je nog wil doorstuderen aan een universiteit?

Na de opleiding Baankansen

We zitten voor je klaar

Contact

Ellen Mauriks

Ellen Mauriks

Studieadviseur Voedingsmiddelentechnologie
E.Mauriks@has.nl 088 - 890 37 48
WhatsApp

WhatsApp

HAS Hogeschool
has@has.nl +31 88 890 3600
Welke past het beste bij jou?

Vergelijkbare opleidingen

Food Innovation

Je leert hoe je nieuwe food-concepten bedenkt en in de markt zet. Je werkt aan innovatieve concepten, de verpakking en de marketingmix. (Den Bosch)

Milieukunde

Je gaat aan de slag met scheikunde en biologie om oplossingen te vinden voor een beter milieu en een leefbare aarde (Den Bosch)

Bedrijfskunde en foodbusiness

Je leert bedrijfsvraagstukken in de foodsector analyseren en financiële zaken regelen. Maar ook logistieke problemen oplossen en marketingstrategieën ontwikkelen. (Den Bosch)

International Food & Agribusiness

Bij deze Engelstalige opleiding ga je aan de slag met uitdagende vraagstukken over internationaal ondernemen met respect voor mens en milieu. (Den Bosch)