Kun je bier maken van bruine bonen?

Bizarre biertjes challenge

Als voedingsmiddelentechnoloog kun je op veel plaatsen aan de slag. Bij zowel multinationals als in het midden- en kleinbedrijf. Zo kun je nieuwe voedingsmiddelen ontwikkelen op de afdeling productontwikkeling, processen optimaliseren in de productie en de kwaliteit en veiligheid van producten borgen op de kwaliteitsafdeling. Ook kun je de opgedane technologische kennis combineren met commerciële vaardigheden. Denk daarbij aan de in- of verkoop van grond- en hulpstoffen of technologische apparatuur in een internationale omgeving. Het overgrote deel van de afgestudeerden komt bij voedingsmiddelenproductiebedrijven terecht, maar onderzoeksinstituten, adviesbureaus of de Voedsel- en Warenautoriteit zijn ook mogelijk. Steeds meer afgestudeerden vinden een baan in het buitenland of hebben een internationaal georiënteerde baan.

Enkele voorbeelden

Beroepen

  • Productontwikkelaar
  • Applicatietechnoloog
  • Sensorisch medewerker
  • Procestechnoloog
  • Productiemanager
  • Kwaliteitsmanager
  • Adviseur kwaliteitssystemen
  • Sales manager ingrediënten
  • Inkoopmanager
  • Productmanager bij een business to business bedrijf