Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

Naam: Kim Jonkergouw
Opleiding: Voedingsmiddelentechnologie
Werkt bij: Havero Hoogwegt

Bij welk bedrijf werk je? Wat is je huidige functie? Wat zijn je taken?

Ik werk bij Havero Hoogwegt, ‘s-werelds grootste private handelsorganisatie in zuivelproducten. Havero Hoogwegt produceert en verhandelt melkeiwitten en zuivelingrediënten. Een groot deel ontwikkelen we zelf in ons applicatielaboratorium. Ik ben verantwoordelijk voor de Quality Assurance. Mijn taken in hoofdlijnen zijn het borgen van de voedselveiligheid, het begeleiden van audits van klanten en derden, het uitvoeren van audits bij leveranciers, het ondersteunen van klanten bij vragen over kwaliteit en het goedkeuren van nieuwe leveranciers en producten.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Geen enkele dag is hetzelfde in een handelsorganisatie. Er wordt vaak snel geschakeld om zaken gedaan te krijgen. Het is iedere dag weer een leuke uitdaging om klanten zo snel en goed mogelijk van informatie te voorzien, maar ook om collega’s bij vragen te ondersteunen. Daarnaast staan er vaak diverse audits gepland, waarbij wij leveranciers bezoeken (zowel in Nederland als in het buitenland) of waarbij klanten ons een bezoek brengen.

Wat is je het meeste bijgebleven van je studie aan HAS Hogeschool?

De stages vond ik erg interessant. Daar kom je pas in contact met het ‘echte’ werk. Daarnaast heb ik nu echt veel profijt van de verschillende technologievakken, zoals zuiveltechnologie en bakkerijtechnologie. Alle sectoren zijn aan bod gekomen. Die kennis kun je in de toekomst vaak gebruiken, merk ik.

Wat is jouw advies voor aankomende studenten?

De studie voedingsmiddelentechnologie is erg breed. Zie dat als een voordeel! Ik had nooit gedacht bij een handelsorganisatie terecht te komen. Het heeft mij laten inzien dat kwaliteitszorg verder reikt dan alleen productieomgevingen. Ook handelsondernemingen hebben vaak een eigen technologieteam, dat kwaliteit, productontwikkeling en zelfs productieaansturing doet. Leuk feitje is dat de directeur van Havero Hoogwegt van origine voedingsmiddelentechnoloog is!