Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

Naam: Lianne van Gestel
Opleiding: Voedingsmiddelentechnologie
 

Welke opleiding doe je? Bij welke universiteit of hogeschool? Wat voor vakken krijg je?

Na het behalen van mijn hbo-diploma voor de opleiding Voedingsmiddelentechnologie bij de HAS, volg ik nu de masterstudie Food Technology aan Wageningen University, met product design als specialisatie. Ik volg product- en ingrediëntgerelateerde vakken, vakken over processen, duurzaamheid, kwaliteit en de consument. 

Hoe ziet jouw week eruit?

Dit verschilt per periode. Er zijn 4 periodes van 8 weken waarin je 2 vakken hebt; en 2 periodes van 4 weken met 1 vak. Aan het eind van iedere periode is er een tentamenweek. Aan het ene vak zijn veel practica verbonden, terwijl andere vakken helemaal geen practica hebben. Vaak heb je in de ochtend en de middag een college, waarvan soms practica. En uiteraard heb je veel zelfstudie, waarbij je zelfstandig aan opdrachten werkt of aan het leren bent. 

Wat is je het meeste bijgebleven van je studie aan HAS Hogeschool?

De toepassing van de theorie in de praktijk en het praktisch leren denken. 

Wat is jouw advies voor aankomende studenten?

Wil je na Voedingsmiddelentechnologie bij HAS Hogeschool naar Wageningen om verder te studeren, dan raad ik je aan om tijdens de minorperiode van de HAS 2 vakken te volgen aan de universiteit. Op die manier krijg je een goed beeld van de universiteit en ontdekt je of de manier van leren je aanspreekt.