Hij komt uit Werkendam, bij de Biesbosch. Zijn vader is schipper op de zeevaart. Eeuwen geleden aten zeelieden vooral scheepsbeschuit, pekelvlees, bonen en stokvis. Maar dankzij de grote sprongen voorwaarts in de voedingsmiddelentechnologie is ook het eten aan boord uitstekend. Remco weet er alles van. Zijn eigen lievelingsgerecht? Wilde zalm.

Bèta-student

De keuze voor zijn studie is logisch, legt hij uit. “Ik ben een bèta-student. In het begin dacht ik even dat je bij Voedingsmiddelentechnologie vooral koken zou krijgen. Maar het accent ligt op de scheikundige processen. Dat bevalt me.”

Binnenlangstage bij Nutricia Research

Remco heeft zijn binnenlandse stage gedaan bij Nutricia Research. Hier werkte hij aan de productverbetering van melkpoeder. Voor zijn buitenlandstage heeft Remco gewerkt bij een zuivelfabriek in Nieuw-Zeeland. Zijn stagebegeleider leerde hem alles over de processen van UHT (lang houdbare) zuivelproductie.

Doorstuderen en een baan zoeken

En de toekomst? “Na mijn afstuderen ga ik doorstuderen aan Wageningen University en een baan zoeken in de productontwikkeling van zuivelproducten!”