Hier vind je informatie over hoe je je aanmeldt voor de hbo opleiding Voedingsmiddelentechnologie, geregistreerd onder CROHO-nummer 34856.

Havo, vwo, mbo?

HAVO

Toelaatbaar met de volgende profielen:

• Economie en maatschappij
    + scheikunde
  • Natuur en gezondheid
  • Natuur en techniek

VWO

Toelaatbaar met de volgende profielen:

• Economie en maatschappij
    + scheikunde
  • Natuur en gezondheid
  • Natuur en techniek

MBO

• Niveau 4
    Wiskunde en scheikunde worden sterk aanbevolen (wiskunde en scheikunde sluit aan op HAVO 5 eindexamenniveau)

Kom je studeren bij de hbo-opleiding Voedingsmiddelentechnologie en heb je een MBO- vooropleiding? Zorg dat je goed voorbereid bent! We adviseren om het Young Professionals Traject te volgen, speciaal voor MBO- studenten.

Meer informatie over het Young Professionals Traject

In 3 stappen

Aanmelden en studiekeuzecheck

Wil jij studiejaar 2020/2021 starten met Voedingsmiddelentechnologie
Aanmelden voor deze opleiding is nog mogelijk tot 1 juli 2020, zolang je voldoet aan de toelatingseisen. Voor deze opleiding wordt geen studiekeuzecheck aangeboden.

Bekijk hieronder de reguliere aanmeldprocedure.

1. Bezoek een open dag en/of proefstudeerdag
    Tijdens een open dag of proefstudeerdag proef je de sfeer op HAS Hogeschool en ontmoet je studenten en docenten.
  2. Meld jezelf aan via www.studielink.nl
    Ga naar www.studielink.nl en kies dan voor Voedingsmiddelentechnologie.

Je moet uiterlijk 1 juni 2020 aangemeld zijn om toelatingsrecht te krijgen (mits je aan de toelatingseisen voldoet). Na 1 juni vervalt dat recht, en gelden andere regels.
  3. Laat een studiekeuzecheck doen
    Als je je uiterlijk 1 juni inschrijft, heb je recht op een studiekeuzecheck. We adviseren je om daarvan gebruik te maken. Je weet dan beter of de opleiding bij je past.

Voor de opleiding Voedingsmiddelentechnologie bestaat de studiekeuzecheck uit het invullen van een motivatieformulier én het deelnemen aan een (online) proefstudeerdag. Het motivatieformulier kun je bij de studieadviseur aanvragen.

Heb je vragen of opmerkingen, neem dan contact op met de studieadviseur Ellen Mauriks via e.mauriks@has.nl.

Voldoe je niet aan deze eisen?

Overige instroom

Volg je nu havo/vwo maar voldoe je niet aan de toelatingseisen?
Dan is er de mogelijkheid om bepaalde vakken bij te spijkeren. Lees dan hier alles over de deficiëntiecursussen.

Volg je nu een mbo-opleiding, maar voldoe je niet aan de toelatingseisen?
Neem contact op met de studieadviseur.

Ben je ouder dan 21 en voldoe je niet aan de instroomeisen (havo/vwo of mbo 4)?
Neem contact op met de studieadviseur.

Beschik je over een niet-Nederlands diploma?

International Office behandelt de aanmeldingen van studenten met een niet-Nederlandse vooropleiding die zich willen inschrijven voor een Nederlandstalig hbo bachelor programma.

Verder moet je voldoen aan de volgende taaleis:
- NT2-certificaat Nederlands,
- óf
- bewijs dat je in Nederland hebt gestudeerd tot 3 HAVO / 3 VWO

Heb je vragen over deze aanmeldprocedure? Neem dan contact op met International Office: international@has.nl

Bel of e-mail de studieadviseur

Vragen over toelating?

Ellen Mauriks