Hier vind je informatie over hoe je je aanmeldt voor de hbo opleiding Voedingsmiddelentechnologie, geregistreerd onder CROHO-nummer 34856.

Havo, vwo, mbo?

HAVO

Toelaatbaar met de volgende profielen:

• Economie en maatschappij
    + scheikunde
  • Natuur en gezondheid
  • Natuur en techniek

VWO

Toelaatbaar met de volgende profielen:

• Economie en maatschappij
    + scheikunde
  • Natuur en gezondheid
  • Natuur en techniek

MBO

• Niveau 4
    Wiskunde en scheikunde worden sterk aanbevolen (wiskunde en scheikunde sluit aan op HAVO 5 eindexamenniveau)

Kom je studeren bij de hbo-opleiding Voedingsmiddelentechnologie en heb je een MBO- vooropleiding? Zorg dat je goed voorbereid bent! We adviseren om het Young Professionals Traject te volgen, speciaal voor MBO- studenten.

Meer informatie over het Young Professionals Traject

In drie stappen

Aanmelden en studiekeuzecheck

1. Volg een proefstudeerdag
    Tijdens een proefstudeerdag kom je erachter of de hbo opleiding Voedingsmiddelentechnologie past bij jouw interesse en talenten. Je kunt tijdens deze dag kennismaken met docenten en studenten en volop vragen stellen.
  2. Meld jezelf aan via www.studielink.nl
    Ga naar www.studielink.nl en kies dan voor Voedingsmiddelentechnologie.

Je moet uiterlijk 1 mei 2020 aangemeld zijn om toelatingsrecht te krijgen (mits je aan de toelatingseisen voldoet). Na 1 mei vervalt dat recht, en gelden andere regels.
  3. Laat een studiekeuzecheck doen
    Het maken van een juiste studiekeuze is belangrijk. Voor de opleiding Voedingsmiddelentechnologie is de studiekeuzecheck verplicht. Deze bestaat uit het invullen van een motivatieformulier en het deelnemen aan een proefstudeerdag.

Heb je vragen of opmerkingen, neem dan contact op met de studieadviseur Ellen Mauriks via e.mauriks@has.nl.

Voldoe je niet aan deze eisen?

Overige instroom

Volg je nu havo/vwo maar voldoe je niet aan de toelatingseisen?
Dan is er de mogelijkheid om bepaalde vakken bij te spijkeren. Lees dan hier alles over de deficiëntiecursussen.

Volg je nu een mbo-opleiding, maar voldoe je niet aan de toelatingseisen?
Neem contact op met de studieadviseur.

Ben je ouder dan 21 en voldoe je niet aan de instroomeisen (havo/vwo of mbo 4)?
Neem contact op met de studieadviseur.

Beschik je over een niet-Nederlands diploma?

International Office behandelt de aanmeldingen van studenten met een niet-Nederlandse vooropleiding die zich willen inschrijven voor een Nederlandstalig hbo bachelor programma.

Verder moet je voldoen aan de volgende taaleis:
- NT2-certificaat Nederlands,
- óf
- bewijs dat je in Nederland hebt gestudeerd tot 3 HAVO / 3 VWO

Heb je vragen over deze aanmeldprocedure? Neem dan contact op met International Office: international@has.nl

Bel of e-mail de studieadviseur

Vragen over toelating?

Ellen Mauriks