Ben je op zoek naar een internationale uitdaging? Geïnteresseerd in de nieuwste kennis en technieken op het gebied van toegepaste dierwetenschappen? Dan is Applied Animal Sciences wellicht iets voor jou!

Studenten die voor de Minor Applied Animal Sciences kiezen, gaan aan de slag in onder meer de vakgebieden:

• diergezondheid,
  • voeding,
  • welzijn,
  • wetgeving en
  • milieu.

Ze werken bij brancheorganisaties, dierenartspraktijken, universiteiten, onderzoeksinstituten / afdelingen van verschillende bedrijven, overheid en diervoederindustrie. Toegepaste biologen zijn ook te vinden in de farmaceutische industrie, waar ze zich bezighouden met producttesten.

Applied Animal Sciences is een Engelstalige minor.

Ingangseisen

• Om deel te nemen aan deze minor moeten studenten in het bezit zijn van een hbo propedeuse en daarnaast minimaal 90 EC hebben behaald in het tweede en derde studiejaar aan een verwante opleiding Animal Science (Biologie/onderzoek).
  •  De student moet kunnen aantonen in hoge mate zelfstandig te kunnen werken: de student kan beslissingen nemen en een eigen curriculum samenstellen.
  • De relevantie van de achtergrond van de student wordt beoordeeld tijdens een intakegesprek met de coördinator van de minor aan de hand van een motivatiebrief en cv.
  •  we verwachten van de studente dat hij Engelse luister- en leesvaardigheid heeft op niveau B2 en spreek- en schrijfvaardigheid op niveau B1. (meer informatie is te vinden via het gemeenschappelijk Europees referentiekader voor talen).
  • Acceptatie op de minor is afhankelijk van de beschikbaarheid van plaatsen op de cursus.

AANMELDEN

Kijk voor meer informatie over de minor en om je aan te melden op de website Kies op maat.

Meer informatie en aanmelden via Kies op Maat