Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

Heb je een passie voor planten en ben je nieuwsgierig? De Minor Applied Plant Research verdiept je plantenkennis en geeft je de vaardigheid om deze kennis toe te passen in toegepast onderzoek.
 
Nederland is 1 van de leidende landen op het gebied van plantaardige productie. Veel hoofdkantoren van wereldwijde zaadbedrijven hebben zich dan ook in Nederland gevestigd. Binnen de minor ga je een real-life onderzoeksproject uitvoeren. Dit doe je in een klein team van studenten in opdracht van een plantenveredelingsbedrijf of een bedrijf dat actief is in de productie van planten of plantengezondheid.

Applied Plant Research is een Engelstalige minor.

Ingangseisen

De studenten hebben hun eerste jaar van een Nederlands hbo afgerond en hebben daarnaast minimaal 90 ECTS uit jaar 2 en 3 behaald in een opleiding gerelateerd aan biologie. Naast basiskennis over biologie en onderzoek verwachten we de volgende kennis en vaardigheden:

  • De student kent de basisprincipes van Mendel-genetica, plantentaxonomie, fotosynthese, plantenhormonen, plantwatertransport en gasuitwisseling. De student heeft basiskennis over plantgezondheid en levenscycli van plantpathogenen.
  • Op het gebied van statistiek en data-analyse is de student bekend met de volgende begrippen: standaarddeviatie, elementaire kansverdeling, normale verdeling inclusief betrouwbaarheidsintervallen, steekproefomvang en toetsing op het gemiddelde, binominale betrouwbaarheidsintervallen en steekproefomvang, chikwadraat variantietest en analyse.
  • De student kan affiniteit met het vakgebied plantenbiologie aantonen door werkervaring en/of stages op hbo-niveau. De student kan zelfstandig zijn werk plannen en organiseren en kan in teamverband werken.
  • De student heeft in ieder geval de volgende Engelse taalvaardigheid bereikt: niveau B2 in lezen en luisteren en niveau B1 in schrijven en spreken.

Je wordt uitgenodigd voor een gesprek om je motivatie en ervaringen uit het verleden toe te lichten.

AANMELDEN

Als HAS-student kun jij je aanmelden voor deze minor via het inschrijfformulier op het HASwise intranet.

Ben je geen HAS-student en is jouw onderwijsinstelling aangesloten bij Kies Op Maat? Meld je dan aan via Kies Op Maat.