HAS Hogeschool 2e in Keuzegids Hbo 2017 categorie middelgrote hogescholen

HAS Hogeschool is dit jaar bij 2e in de Keuzegids Hbo 2017 in de categorie middelgrote hogescholen. We hebben een totaalscore van 70,5 punten. De opleidingen die meer dan 75 punten behalen, krijgen een kwaliteitszegel van topopleiding. Dit geldt bij HAS Hogeschool voor 3 opleidingen: Toegepaste Biologie (aangeboden in Den Bosch en Venlo), Geo Media & Design (aangeboden in Den Bosch) en Voedingsmiddelentechnologie (aangeboden in Den Bosch). Toegepaste Biologie in Venlo is de beste opleiding van allemaal: 82 punten.

Studentenaantallen 2016-2017

Logisch gevolg is dat het met de studentenaantallen van HAS Hogeschool ook goed gaat. Qua instroom zijn we in tegenstelling tot veel andere hogescholen net als de afgelopen jaren gestegen: 1156 nieuwe studenten in 2016 ten opzichte van 935 in 2015: een stijging van een kleine 19%. Een mooie bevestiging dat groen onderwijs weer populair is onder jongeren.

HAS in Venlo mag verder groeien

De vestiging in Venlo heeft dit jaar een instroom van 138 en heeft daarmee in totaal ruim 400 studenten. Collegelid Liz Chermin: “Onze vestiging in Venlo is nog relatief nieuw (2013) en mag daarom nog verder doorgroeien naar ongeveer 800 studenten. De instelling focust zich op het bedienen van de regionale arbeidsmarkt. In Noord-Limburg zijn veel economische ontwikkelingen gaande en de instelling wil hierop aansluiten. Het is heel bijzonder dat we het in Venlo met onze opleidingen ook kwalitatief al zo goed doen ondanks dat we pas 3 jaar bezig zijn. Goede instroomcijfers zijn mooi, maar kwalitatief goed onderwijs is waar het uiteindelijk om draait.”

Samenstelling onderzoek

De Keuzegids Hbo stelt haar ranking niet alleen samen op basis van de beoordelingen van de NVAO, maar ook op basis van onderzoek onder studenten, onder meer de Nationale Studenten Enquete. Het gaat hierbij om zowel studenttevredenheid als onderwijskwaliteit. Bekijk hier de uitslag van de Hbo Keuzegids 2017.