HAS Hogeschool en Natuurmonumenten starten samenwerking in Empelse Waard

Het Fieldlab Empelse Waard is officieel van start. Op 7 juli werd het startschot gegeven voor de ingebruikname van dit lab in de Empelse Waard en het daarbij behorende kennisplatform. Het Fieldlab Empelse Waard is een samenwerking tussen HAS Hogeschool en Natuurmonumenten. Studenten van de opleidingen Toegepaste Biologie, Management van de Leefomgeving en Geo Media & Design van HAS Hogeschool - verenigd in een nieuwe studentenorganisatie - gaan vanaf nu het beheer van de Empelse Waard overnemen Tevens gaat HAS Hogeschool het gebied gebruiken voor onderzoek en praktijklessen. Hiermee heeft HAS Hogeschool haar eerste eigen Fieldlab.

HAS Hogeschool Empelse Waard

Samenwerken met werkveld

De Empelse Waard is een van de uiterwaarden van de Maas gelegen in het noorden van ’s-Hertogenbosch. De studentenorganisatie gaat naast het beheer van de Empelse Waard ook samenwerken met het werkveld. Samen met bedrijven en organisaties  uit de omgeving van ‘s-Hertogenbosch pakken ze actuele vraagstukken op en bedenken er binnen onderwijsprojecten oplossingen voor. Hierdoor ontstaat een kennisplatform over natuur en burgers.

Startschot

Het startschot op 7 juli werd gegeven door Marc van den Tweel (Algemeen Directeur van Natuurmonumenten) en Dick Pouwels (Voorzitter College van Bestuur HAS Hogeschool). Met alle aanwezigen werd onder een vrolijk schijnend zonnetje in de Empelse Waard zelf het glas geheven op een succesvolle samenwerking tussen studenten, burgers, bedrijven en organisaties.