Opnieuw wint student Geo Media & Design de Esri Young Scholar Award

Voor de tweede keer heeft een student van Geo Media & Design de Esri Young Scholar Award gewonnen. Het gaat om derdejaars student Maud Soetens. De award is een initiatief van Esri en onderdeel van het Esri Young Scholars Program. De missie van Esri is gebruikers van geo-informatie succesvol maken door te zorgen dat zij excellente GIS-technologie op een waardevolle manier kunnen inzetten. Esri heeft een nauwe band met onderwijs en onderzoek en wil dit door het uitreiken van de award en het aanbieden van het Esri Young Scholars Program benadrukken.

Esri Young Scholars Award - HAS Hogeschool

Beste StoryMap van Nederland

Om in aanmerking te komen voor deze prijs moesten studenten een StoryMap insturen met betrekking tot een project of actueel onderwerp. Maud heeft de award gewonnen met haar ontwerp van een atlas van het hoofdwatersysteem door middel van een storymap binnen de programmatuur van ARCGIS online. Deze StoryMap is gemaakt tijdens haar stage bij Rijkswaterstaat. “Mijn storymap verbeeldt een complex onderwerp en geeft de informatie op een makkelijke, concrete manier weer. Ik heb daarbij ook gelet op duidelijke informatie en communicatie”, aldus Maud. Het bleek de beste StoryMap van Nederland te zijn!

Op reis naar San Diego

Door het winnen van deze award mag Maud naar de Esri userconferentie in San Diego. “Ik vind het ontzettend leuk om naar San Diego te gaan en om daar de andere young scholars uit andere landen te ontmoeten. Er is zelfs een heel programma voor alle young professionals opgesteld”, zegt Maud. Vanuit de opleiding gaat Wouter Thijs, docent bij Geo Media & Design, met haar mee.

Bekijk hier de storymap van Maud Soetens