Den Bosch studentenstad

's-Hertogenbosch of simpelweg Den Bosch is de leukste stad van Nederland. Dat zeggen ze niet alleen in Den Bosch maar dat blijkt ook uit allerlei onderzoeken. Je kunt er uitstekend winkelen, prima eten in iedere prijsklasse, leuk uitgaan en op het gebied van theater, film en festivals staat Den Bosch bovenaan in bijna iedere 'hit'lijst. Kortom: in Den Bosch zul je je niet snel vervelen.

In de Verkadefabriek kun je lekker eten, de beste films zien en aan muziek en theater geen gebrek. Bij eetbar DIT is het gewoon superleuk. De Korte Putstraat is dé Bossche eetstraat maar er zijn nog vele andere straten met een keur aan restaurants. Voor de kleurige winkel Jade komen ze van verre naar de stad en brengen dan ook een bezoek aan het museum voor heel moderne kunst: het SM’s. Overigens eet je de enige echte Bossche Bol bij De Groot vlakbij het centraal station. En op het eeuwenoude marktplein kun je onder het wakende oog van Jeroen Bosch genieten van de vele terrassen. Overigens is Den Bosch een stad boordevol terrassen... als je daar maar aan studeren toekomt!