Studentenverenigingen

Binnen HAS Hogeschool zijn 2 studentenverenigingen actief.
  1. Gremio Unio
  2. Ichthus ’s-Hertogenbosch

Gremio Unio

Gremio Unio is de levendige studentenvereniging van HAS Hogeschool. Ze telt maar liefst 650 leden.

Huiskamer van Gremio Unio is Sociëteit 't Swijnshooft aan de Wolvenhoek in de Bossche binnenstad. Dit achttiende-eeuwse pand biedt onderdak aan een discotheek, een café en een vergaderzaal.

'Nil Volentibus Arduum'

Lijfspreuk van de vereniging is 'Nil Volentibus Arduum' oftewel: niets is onmogelijk voor hen die willen. De geldigheid van die spreuk kun je wekelijks ontdekken bij Gremio Unio, dat activiteiten organiseert op het gebied van feesten, cultuur, sport, politiek en muziek.

Wie wil, kan ook in aanmerking komen voor deelname aan een commissie, werkgroep,  het bestuur of een dispuut, genootschap of jaarclub. Zo ontwikkel je extra sociale vaardigheden, leer je organisatorisch handelen, verbeter je je je zicht op financiële zaken en krijg je de kunst van het vergaderen onder de knie. Verder kom je met mensen uit andere studierichtingen en het bedrijfsleven in contact.

Benieuwd? Stap binnen op  www.gremio-unio.nl

Je kunt ons ook altijd bereiken via: GU@has.nl

Ichthus ‘s-Hertogenbosch

Ichthus ‘s-Hertogenbosch is een christelijke studentenvereniging waar je bewust kan genieten van je studententijd. Dit doen we door vriendschappen op te bouwen, ontspanning te zoeken en God beter te leren kennen. Elke week zijn er leuke activiteiten zoals een bijbelstudie, samen eten en gezellig borrelen.

Ook kun je jezelf nog meer te ontwikkelen door bijvoorbeeld aan een commissie deel te nemen.

Wij zijn te vinden op: www.ichthusshertogenbosch.nl