Studievereniging

Een studievereniging is een vereniging waarmee je een extra dimensie kunt geven aan je studie. Niet alleen kun je genieten van leuke en ontspannende activiteiten tijdens je studietijd, je kunt ze ook zelf organiseren!

Daarnaast kun je via de studievereniging je netwerk vergroten en extra kennis in je vakgebied opdoen, iets waar je na je studie nog veel aan zult hebben.

HAS Hogeschool heeft 9 studieverenigingen:

 

HAS Hippique

HAS Hippique is een gezelschap waarbij je altijd op het goede paard wedt. Zo biedt HAS Hippique studenten tal van ontspannende en leerzame activiteiten die in het teken van paarden staan.

Verder kun je als lid van HAS Hippique-commissies extra kleur geven aan je studie en je netwerk in de paardenwereld versterken.

Enkele initiatieven uit het verleden: medewerking verlenen aan Horse Event en Indoor Brabant; je koetsiersbewijs halen; een excursie naar een hengstenhouderij en paardenmelkerij; een lezing over de exterieurbeoordeling van paarden.

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Stuur dan een mailtje naar:

hippique@has.nl

Kijk ook op hashippique.nl

 

HAS Intensief

Wij zijn HAS Intensief. HAS Intensief is een studievereniging die excursies en lezingen organiseert voor studenten die interesse hebben in de intensieve veehouderij. Dus als je hier interesse in hebt moet je zeker eens op onze site kijken wat we de komende tijd voor jou op het programma hebben staan.

Door je aan te sluiten bij HAS Intensief kun je jouw studietijd nog leuker en leerzamer te maken. HAS Intensief geeft je de mogelijkheid je te ontwikkelen op het gebied van de Intensieve Veehouderij.

Wat heeft HAS Intensief jou te bieden?

Twee interessante excursies per blok.

Interessante en leuke stageplaatsen en vacatures in de Intensieve sector.

De mogelijkheid een persoonlijk netwerk op te bouwen binnen de Intensieve Veehouderij.

En… een hoop gezelligheid!!

Meer weten over HAS Intensief? Kijk op: www.hasintensief.nl

 

Ruminenten

Een waarheid als een koe: Ruminenten is dé HAS-studieclub voor herkauwers in de ruimste zin van het woord. Zo is er niet alleen aandacht voor rundvee, maar ook voor schapen, geiten en minder-bekende diersoorten.

De koe bij de horens: Ruminenten organiseert excursies, lezingen en cursussen, waarbij verschillende thema’s aan bod komen.

Een bescheiden greep: voederwinning, melkwinning, vleesproductie, diergezondheid, fokkerij, financiële aspecten, mestbeleid, vruchtbaarheid en huisvesting.

Deze studieclub is opgericht in 2005 en telt inmiddels 80 leden. De meeste van hen zijn afkomstig van Dier- en Veehouderij, Bedrijfskunde & Agribusiness en Tuin- en Akkerbouw.

Er is ook een Veebeoordelingscommissie die

regelt dat je kunt deelnemen aan [wedstrijden] veebeoordelen. Tot slot verzorgt Ruminenten een digitale nieuwsbrief.

Lidmaatschap is mogelijk voor alle leerjaren en alle studierichtingen.

Kijk op www.ruminenten.nl

Heb je interesse, vragen of opmerkingen?

Contact: ruminenten@has.nl

 

Animalia

Animalia is dé studievereniging op het gebied van kleine huisdieren. Wil jij meer leren over de dierhouderij sector en je toekomstige werkveld? Heb je interesse om deel te nemen aan uiteenlopende activiteiten als excursies naar politiehondentrainingscentra, dierenopvangcentra en nog veel meer. Of neem je liever deel aan leerzame en interessante lezingen over gedrag of dieren EHBO. Ben je zelf liever actief bezig, steek dan de handen uit de mouwen met verschillende soorten workshops zoals de EHBO workshop.

Verder is Animalia de plek om ideeën op te doen voor stages en afstudeeropdrachten. Bouw je netwerk op en maak deel uit van een groep eensgezinde studenten die allemaal, net als jij, affiniteit hebben met de dierhouderij sector! Heb je interesse? Houd onze Facebookpagina dan goed in de gaten!

Voor vragen of om je aan te melden, stuur een mail naar: animalia@has.nl.

Of kijk op: www.studievereniging-animalia.nl

 

HAS Agrotechniek

HAS AgroTechniek verenigt studenten Tuinbouw en akkerbouw en Dier- en veehouderij die een (beetje) gek zijn van techniek. Tot de activiteiten behoren gezamenlijk bezoeken aan grote beurzen zoals de SIMA in Parijs, de Agritechnica in Hannover en de Hortifair in Amsterdam.

Er zijn ook excursies naar bedrijven in Nederland, waarbij ondernemers hun producten, visies en strategieën tonen.

Verder nodigt HAS AgroTechniek specialisten uit die bij HAS Hogeschool een boekje open doen over hun producten en actuele onderwerpen.

Voor meer informatie kun je een bericht sturen naar: hasagrotechniek@has.nl

 

Sustainagear

De nieuwe generatie professionals kan niet om duurzaamheidsvraagstukken heen. Of je nu Bedrijfskunde en agribusiness, Food Innovation of Milieukunde studeert, iedereen komt in vroeg of laat in aanraking met de welbekende drie P’s en en zal op zoek moeten gaan naar een balans tussen Planet, People en Profit.

SustainaGear is een studievereniging ontstaan vanuit de opleiding Milieukunde die inmiddels veel breder actief is. Omdat duurzaamheid met alle opleidingen raakvlakken heeft, ziet SustainaGear het als haar missie om alle studenten een platform bieden waar zij zich kunnen ontwikkelen en profileren op deze thema’s.

Door duurzame bedrijfsvoering van de HAS Hogeschool te stimuleren, real-life projecten met bedrijven uit te voeren en activiteiten te organiseren voor alle HAS opleidingen, daagt SustainaGear de HAS en haar studenten uit zich te verdiepen in duurzaamheidsvraagstukken.

Meer weten? Bezoek dan onze Facebookpagina.

 

Biota Natura

Het doel van Biota Natura is, op de eerste plaats, kennis te laten maken met de nieuwe opleiding binnen de HAS. Maar ook om de studenten, met interesse in de biologische onderzoeksector, de mogelijkheid te geven veel kennis op te doen tijdens hun studie. De studenten die deelnemen aan de activiteiten van Biota Natura zijn vaak afkomstig van de opleiding Toegepaste Biologie, van Tuinbouw en akkerbouw of van de opleiding Dier- en veehouderij.

Toegepaste Biologie is gericht op onderzoek betreft plant, natuur en dier. De opleiding biedt de perfecte basis om een keuze te maken over de sector waarin je later actief wilt zijn.

Biota Natura wil studenten helpen bij het maken van de juiste keuze met betrekking tot de verschillende takken binnen de opleiding.

Biota Natura biedt studenten:

- Kennisvergroting binnen de biologiesector en het onderzoek

- Mogelijkheden tot oriëntatiedagen en stages

- Een groot netwerk van personen en bedrijven

- Kansen om je onderzoeksgericht te ontwikkelen

We bieden de studenten bovenstaande punten aan door middel van het organiseren van excursies, lezingen en workshops. Ook plaatsen we stageverzoeken van bedrijven op de website. Wanneer een student bekend is bij Biota Natura is het mogelijk dat ze uitgenodigd worden om mee te gaan naar bijv. lezingen van bedrijven, waarbij Biota Natura uitgenodigd is.

Dit is de ultieme kans te ontdekken waar jouw interesses liggen en welke persoon of welk bedrijf jou kan helpen de passende baan te vinden!

Voor meer informatie, kijk op onze website www.biotanatura.nl of neem contact op via BiotaNatura@has.nl. De bestuursleden kunnen ook persoonlijk benaderd worden.

 

All About Food

Sinds 2014 bestaat de studievereniging All About Food. Wij organiseren activiteiten voor studenten van de studies Voedingsmiddelentechnologie, Food Innovation en International Food & Agribusiness.

All About Food heeft als doel het samenbrengen van studiegenoten. Dit doen wij door activiteiten te organiseren zoals workshops, etentjes, excursies, feestjes en ga zo maar door.

All about food heeft een bestuur en drie commissies:

All about fun: Deze commissie organiseert leuke  activiteiten zoals BBQ’s, feestjes en workshops.

All about education: Deze commissie organiseert informatieve activiteiten zoals excursies en lezingen.

All about business: Deze commissie houdt contact met bedrijven en zoekt voor ons sponsoren.

Heb je vragen over de studievereniging dan kun je ons bereiken via allaboutfood@has.nl

 

AJK - HAS

Wie is AJK-HAS?
Het AJK-HAS is dé studievereniging voor studenten die geïnteresseerd zijn in de agrarische bedrijfsvoering en ondernemerschap, dus van de teler of veehouder tot aan de grossiers en de retailers met bijbehorende tussenschakels. De studievereniging bestaat dan ook uit leden van verschillende opleidingen, met verschillende achtergronden die geïnteresseerd zijn in onderwerpen gericht op ondernemerschap. Dit wil overigens niet zeggen dat bij iedere activiteit alleen ondernemers welkom zijn, integendeel, iedereen is welkom!

Wat is ons doel?
Het doel van het AJK-HAS is om alle studenten binnen de HAS Hogeschool met elkaar te verbinden door het organiseren van excursies, workshops en themasessies. Deze activiteiten zijn gericht op verschillende zaken binnen ondernemerschap, zoals bedrijfsfinanciering, productontwikkeling, externe adviseurs, maar ook een blik op je jezelf als persoon. Op deze manier probeert het AJK-HAS diverse studenten van verschillende schakels in de keten bij elkaar te brengen om meer over elkaar te weten, te leren en te begrijpen.

Wil je meer weten over het AJK-HAS?

Stuur een mail naar AJK-HAS@has.nl of bezoek ons op Facebook en LinkedIn:

www.facebook.com/ajkhas
www.linkedin.com/company/ajk-has